Zeci de proprietari își caută mașinile furate. Ce mărci preferă hoții

Anual, zeci de proprietari rămân fără autoturismele din dotare. Se pare că hoții au și preferințe, în funcție de marca mașinii. „De la începutul acestui an s-au înregistrat 16 fapte de furt auto, iar în cursul anului 2017, 30 de dosare au avut la bază astfel de fapte”, a declarat Cătălina Crețu, agent șef adjunct de poliție.

Potrivit site-urilor de specialitate, cea mai vânată mașină de hoți este cea autohtonă, Dacia, urmată de Volkswagen, Citroen, Peugeot și Fiat. Acestea din urmă sunt mai ușor de dezmembrat și vândut pe bucăți.

Pe site-ul Poliției apare o secțiune specială dedicată furturilor de mașini, de fapt o bază de date în care sunt înregistrate autoturismele furate, cu număr de înmatriculare și seria caroseriei. Informațiile sunt utile și pentru cei care cumpără mașini la mâna a doua, care pot verifica astfel dacă acestea sunt cu probleme și au de fapt, deja, un proprietar.

Polițiștii recomandă sesizarea autorităților în cazul identificării unor mașini furate. „În cazul în care o persoană identifică un autovehicul furat trebuie să sesizeze prima unitate de poliție sau să apeleze 112, cu mențiunea să nu interfereze cu autovehiculul în cauză”, mai spune agent Crețu.

Vezi comentariile (1)

  • Din acest material reiese ca ZECI de proprietari raman fara masina. Era normal sa intrebati din cele reclamate ca fiind furate cate au ramas la stadiul de cautate.