Vom ști ce manuale lipsesc abia la începutul anului școlar

Și în acest an școlar, elevii din județul Bacău vor învăța de pe manualele de la colegii lor mai mari, dacă aceștia au avut grijă să le păstreze în condiții bune.

Conducerile unităților de învățământ trebuie să se ocupe de completarea stocurilor de manuale școlare și potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educației, până pe 15 aprilie 2018 fiecare inspectorat școlar trebuia să distribuie către unitățile de învățământ manualele solicitate. Surpriză, însă!

„Concret, vom ști ce manuale lipsesc abia la începutul anului școlar. Se fac comenzi permanent de manuale și acestea sosesc în depozit. Numai pentru clasa a VI-a s-au făcut comenzi de manuale pentru nouă discipline, acești elevi fiind printre cei care vor învăța de pe manuale noi, după modificarea programei școlare începând de anul trecut”, a declarat insp. Oana Bărbuț, purtător de cuvânt al IȘJ Bacău.

Anul trecut, județul Bacău a primit 1,1 milioane de lei pentru retipărirea de manuale școlare pentru clasele a VI-a – a XII-a. Anul acesta, bugetul este semnificativ mai mic, de doar 373 mii lei, pentru manuale de la clasa a VII-a la a XII-a și, pe un ton imperativ, Ministerul Educației cere încadrarea în buget.

În județul Bacău sunt aproximativ 84.000 de elevi în învățământul primar, gimnazial și liceal.

Share this post:

Vezi comentariile (1)

  • Pai cum sa fie bani pentru manuale, daca nu se mai termina cu furatul in Romania? Nu vedeti ca tara ii la sspa de lemn cu hotii la guvernare? Tars ii ruinata de analfabeti si agramati care sunt la putere. Astia nu au niciun dumnezeu si ii doare in cur de copii. Iar idiotii ii voteaza in continuare pe coruptii din PSD-ALDE. Au innebunit la propriu romanii!