Viorel Rusu, achitat definitiv în dosarul de spălare de bani și abuz în serviciu. Primăria Bacău, bună de plată

Omul de afaceri Viorel Rusu a fost găsit nevinovat la toate capetele de acuzare formulate de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bacău. Aceștia l-au trimis în judecată pe Rusu, alături de Conextrust SA, firma al cărei administrator era, în 2016. La finalul procesului, omul de afaceri și firma sa nu numai că nu au nimic de dat, dar au de primit un apartament de la Primăria Bacău, în urma unei expertize realizate în timpul procesului.

Judecătorii Curții de Apel Bacău au pronunțat azi sentința în dosarul pentru care Viorel Rusu a făcut o lună de arest la domiciliu, fiind acuzat că, în calitate de administrator al SC Conextrust SA, „prin prepuşi, cu intenţie şi premeditare, în vederea dobândirii dreptului de proprietate exclusiv asupra construcţiei reprezentate de blocul de locuinţe situat în Bacău, bulevardul Unirii, nr. 32”, ar fi depus la Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară Bacău înscrisuri care prezentau o situaţie nereală, precum şi o autorizaţie de construcţie „obţinută în contradicţie cu normele în vigoare”, omiţând intenţionat prezentarea unei Hotărâri de Guvern care dădea drept de proprietate Primăriei Bacău asupra unei părți din construcţie.

Blocul numarul 32, de pe bulevardul Unirii

Viorel Rusu ar fi declarat în mod nereal în faţa notarului public că „imobilul nu face obiectul vreunui litigiu pe rol”, deşi ar fi avut cunoştinţă despre existenţa unui dosar.

Achitat definitiv, după reținere și arest la domiciliu

În urmă cu un an, pe 14 iunie 2019, judecătorii Tribunalului Bacău au achitat, la fond, atât Conextrust SA, cât și pe omul de afaceri de principalele acuzații, abuz în serviciu și spălare de bani, dar i-au amendat penal pentru fals în declarații în formă continuată.

Considerându-se total nevinovat, Viorel Rusu a făcut apel, iar instanța a decis azi achitarea. Practic, instanța de apel a confirmat ordonanța prin care DNA, parchetul care a cercetat acuzațiile înaintea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bacău, clasase cauza.

Inedit este că, după 4 ani și jumătate de anchete și procese, timp în care a avut și sechestru pe avere și firme, iar băncile l-au obligat să returneze în avans toate creditele, Viorel Rusu are de recuperat un apartament de la Primăria Bacău. Acest drept a apărut după ce s-a făcut o expertiză și s-a constatat că Rusu și firma sa au predat municipalității mai multe apartamente decât ar fi trebuit, în blocul de pe strada Unirii.

După publicarea deciziei de achitare, Viorel Rusu a declarat, pentru Ziarul de Bacău, faptul că nu intenționează să le facă plângeri celor care au contribuit la dosarul său și că dorește să-și vadă în continuare de treburile personale.

Vezi comentariile (3)

 • Foarte bine. Nu stiu daca e vinovat sau nu si nu ma intereseaza. Inca o dovada a justitiei pe care o aplaudau spalatii pe creier cu hastag in frunte. Dosare facute la misto folosite la nevoie impotriva cui trebuie. Oameni condamnati aiurea sau altii care au scapat aiurea fac parte din mizeria sistemului creat de basescu si codruta si care face dosare de doi lei dar care servesc intereselor politice, mizerie girata de aia de behaie prin piete cu anticoruptia...

 • Dreptatea a triumfat după 4,5 ani...
  Dar stresul, sănătatea, nesomnul ....celui acuzat pe nedrept mai au o valoare macar morala ?
  Dar procurorii ce au încasat lunar mormanul din salarii au cumva, mustrări de conștiință?
  Nu vă faceți griji !
  Asta-i justitia, nu-i asa, legată la ochi !
  Justiția a hotărât ca V.R. sa primească un apartament. Treaba românească....în realitate i se luase un apartament. Ca să vezi !
  De fapt, Klaus W.I. a primit o juma de milion de euro ... de la statul de drept.
  Trăiască lupta pentru pace !

This website uses cookies.

Read More