VIDEO! Viceprimarul Scripăț este acuzat de abuz și conflict de interese. Edilul a fost filmat la firma familiei sale, intimidând Poliția Locală

Viceprimarul Constantin Scripăț este acuzat de conflict de interese și abuz în funcție. Edilul a fost filmat chiar de polițiștii locali aflați în subordinea sa, când acesta îi alunga de la firma condusă în acte de fiul său, Mircea Scripăț.

Viceprimarul Bacăului a fost acționar principal și administrator la firma de transport Euro-Acva SRL. După ce și-a pierdut primul mandat de viceprimar în anul 2006 din această cauză, fiind incompatibil, Scripăț s-a retras, lăsând frâiele firmei în mâinile fiului său și a soției. Gestul nu l-a ferit de probleme, în 2016 fiind din nou în situație de incompatibilitate, aceeași firmă derulând contracte cu fostul CET. Acum, firma se află, în acte, tot în mâinile fiului și soției.

Semnează pentru actele firmei

Cu toate acestea, Constantin Scripăț este acuzat de secretarul municipiului, Ovidiu Popovici, că el administrează de facto firma, ocupându-se de actele societății, și mai mult, “păzind-o” de eventualele controale, folosindu-se de funcția sa.

Facsimil: Ajuns în funcția de viceprimar, Constantin Scripăț a ridicat personal autorizația firmei fiului său

În sprijinul acuzațiilor secretarului Popovici, formulate la o ședință a Consiliului Local, ZDBC a intrat în posesia unei autorizații de construcție pentru firma Euro-Acva SRL, care a fost ridicată de la Primăria Bacău de nimeni altul decât viceprimarul Constantin Scripăț. Semnătura de ridicare a actelor seamănă izbitor cu cea a edilului băcăuan, ceea ce ar dovedi implicarea sa în administrarea societății și un posibil conflict de interese (vezi facsimil mai sus).

În replică, viceprimarul Scripăț confirmă că el a ridicat hârtiile, în luna august 2016, deoarece el le-a depus și i se pare normal să o facă, chiar dacă între timp a intrat din nou în administrația locală. „Cine să ridice autorizația? Cel ce a depus-o! Dacă între timp am devenit persoană publică, nu văd nicio neregulă”, a declarat viceprimarul Constantin Scripăț.

Filmat cum alungă Poliția venită în control

Pe de altă parte, viceprimarul Scripăț se afla, în timpul orelor de serviciu, la sediul firmei Euro-Acva, când Poliția Locală s-a dus în control la societate. Deși edilul nu mai apare în actele societății, deoarece legea îi interzice să fie acționar sau administrator, Scripăț este cel care discută cu polițiștii veniți în control, ca și cum firma îi aparține. Viceprimarul a ieșit la poartă ostentativ, întrebându-i pe oamenii aflați în subordinea sa: “Ați venit la mine?!”, după care a încercat să-i intimideze pe polițiștii locali veniți în control.

O parte din clipul cu comportamentul abuziv al viceprimarului Scripăț poate fi urmărit mai jos, restul filmării urmând să fie disponibilă în curând pe site-ul zdbc.ro.

„Merg des la firmă”

„E normal să fiu acolo, atâta timp cât ceea ce solicitau prin control era făcut din perioada când eu conduceam firma sau făceam parte din ea. Mai exact, eram angajat la firmă. Ei au venit odată și au solicitat acte din perioada construirii, certificat de urbanism, contract de închiriere, și atunci eu a trebuit să mă duc cu actele, pentru că mă vizau direct. Eu puteam să îi lămuresc cel mai bine” a declarat viceprimarul Constantin Scripăț, pentru ZDBC.ro.

De altfel, viceprimarul recunoaște că merge des la firmă, chiar dacă nu mai e acționar sau administrator în acte. “Eu am pus bazele firmei, când nu eram viceprimar sau în administrație. Merg acolo destul de des. Am acolo niște câini, îs câinii mei, merg să le dau de mâncare. După ce nu voi mai avea funcție, o să mă găsiți acolo oficial”, a mai spus Constantin Scripăț.

Viceprimarul susține că acest control al Poliției Locale, dar și altele pe care le-a tot avut, sunt făcute la comanda secretarului Ovidiu Popovici. “E un control de poliție politică, a trebuit să mă duc, nu mi-e rușine. Sunt departamente în Primărie care îmi caută ceva”, a conchis viceprimarul.

Vezi comentariile (11)

 • daca autorizatia este semnata de vp scripat este grav . daca a semnat doar de ridicare nu vad nici o problema , mai ales ca nu a folosit stampila . dati-ne informatii corecte ?

  • Nu vezi problema, amice. Daca el semneaza si vine la controale, inseamna ca el conduce firma, ceea ce e mai grav decat o stampila pe undeva. Dar e tipic pentru politicieni sa-si bage rudele in fata in timp ce ei se ocupa de castigat contracte si alungat controale.

   • a aparut filamre completa
    organu' nu e apt sa prezinte ordinul de comnntrol
    atunci dce dracu' cauta???!!!

  • Acum cativa ani, pe când era prefect, a fost găsit tot in conflict de interese pentru ca isi dădea singur contracte către firma. Deci specimenul asta nu se ocupa de.ieri de.azi cu asa ceva.

 • Incredibil cat tupeu are acest clovn. Deci el merge sa se joace cu cainii in timpul orelor de serviciu de la Primarie. Iata ce fauna ajunge sa fie platita din banii bacauanilor.

  • Ai dreptate Adriane ! Mos Scripat s a prostit de tot ! In loc sa fie la primarie sa justifice banii catre ii ia el era la el la firma jucandu se cu cainii ! Ce cauta la ora 11 la firma lui fiu su chipurile ? Sa i intimideze pe politisti si sa arate ce agramat este !

 • Ar fi bine sa se joace cu cainii penitenciarului ,acolo unde ar trebui sa aibe biroul de mult !!!
  Poate ies la iveala cateva zvonuri bine stiute sa nu mai stea confortabil la primarie !

 • Dubios si parsiv personaj. Dar șoferul, angajatul primăriei, deservește si afacerea familiei Scripat ?

 • Nu stiu daca realizați, dar limbricul asta ridica de la primărie lunar cate 8000 lei ca sa se joace cu câinii .

 • Orasul moare si golanii nu se predau.
  Bacaul a devenit un adevarat teren de lupte. Se lupta Benea cu Necula, Necula cu viceprimarii, Scripat cu Popovici, Necula cu consilierii, in partide este o lupta continua pentru ciolane si niciunul nu face nimic pentru oras, ca sa-si merite salariul pe care il incaseaza dupa ce s-au cocotat in functii bine platite.
  La cata mizerie lasa in urma lor sunt curios cu ce tupeu si cu ce minciuni vor veni in campanie .

This website uses cookies.

Read More