VIDEO! Șoferii băcăuani „dau și fug”. Numărul mașinilor avariate, cu autor necunoscut, în continuă creștere

„De Crăciun, fii mai bun” rămâne doar un vers dintr-un cântec. O demonstrează șoferii băcăuani care în graba de a-și face treaba îi lovesc pe alții și pleacă de la locul incidentului, în loc să caute proprietarul și să-și recunoască fapta. S-au înmulțit astfel de cazuri, după cum o arată și statisticile polițiștilor de la Rutieră, biroul de Tamponări.

Foto Facebook

„Dacă în luna octombrie, s-au înregistrat 83 de cazuri, în noiembrie 72, deja numai la începutul acestei luni, s-au prezentat la Biroul Poliției Rutiere 126 de persoane care au reclamat că și-au găsit mașinile avariate”, a declarat agent șef adjunct de poliție Cătălina Crețu, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Bacău. Și numărul cazurilor de tamponări soldate cu prezentarea la poliție este pe un trend crescător. Dacă în toată luna noiembrie s-au înregistrat 37 de cazuri, deja în primele săptămâni din decembrie s-au semnalat 32 de cazuri.

De vină sunt și condițiile meteo, tocmai de aceea polițiștii reamintesc că pe lângă obligativitatea de a avea cauciuri de iarnă, se impune și o conduită preventivă.

„Nu bruscaţi comenzile maşinii şi măriţi distanţa obişnuită faţă de maşina din faţă. Frânarea se face mai greu pe drumuri acoperite cu zăpadă, e bine să existe o zonă tampon mai mare decât atunci când conduci pe drumuri uscate.Plecarea dintr-un loc înzăpezit se va face uşor, iar frâna și accelerația se vor folosi ușor. Dacă accelerezi brusc pe zăpadă, roţile motrice vor pierde aderenţa, iar tu s-ar putea să pierzi controlul. La fel şi cu frânarea, dacă apeşi brusc pedala de frânare, roţile se pot bloca, iar asta înseamnă că te transformi într-o sanie pe roţi”, explică agentul Crețu.

Deasemenea, polițiștii reamintesc că în cazul unui incident, acesta trebuie raportat în 24 de ore. Altfel, se riscă amenzi și puncte de penalizare. Dacă nu sunt victime, șoferii pot încheia o constatare amiabilă, drept urmare, reparația mașinii se va face pe cheltuiala asiguratorilor. Același termen de 24 de ore trebuie respectat pentru ca dosarul de daună să fie acceptat.

Video surprins de camere de supraveghere:

 

Vezi comentariile (4)

  • Cum sa nu fie tamponari ? in parcari unde platim ca sa ne parcam masinile este multa zapada inghetata si derdelus. Primaria ce face cu banii pe care-i dam pentru parcari? ne-am stricat masinile acolo.

  • Eu vad o solutie simpla. Cat mai multe camere video in intersectiile orasului si in zonele aglomerate si cu probleme. In ziua de azi tehnologia este ieftina. Tehnologia ar trebui sa ne usureze viata. In Bacau, din pacate, sint multi marlani la volan. Îi vezi peste tot: in parcari, la intersectii, nu semnalizeaza, se comporta ca si cum strada e a lor. Astept sa se voteze legea in baza careia putem duce inregistrari video din trafic si pot fi sanctionati idiotii din trafic. Am deja camera fullHD pe masina. Am adunat deja zeci de filmulete cu cocalari sau cu prosti don trafic.

  • Iar când dorești să închei amiabilă pentru o ușoară tamponare, ceva minor, te trezești că reprezentantul de la firma de închirieri nu vrea iar polițistul D-zeul din birou aplică cea mai drastică amendă plus permisul ridicat. Unde o fi dreptatea? Stai la birou și faci planul. Ieșiți în stradă domnilor la prevenire!

  • Lovesc si fug pentru ca sunt incapabili sa conduca o masina, toti analfabetii au ajuns soferi, nu conteaz ca e duba sau camion, conduc masinile ca pe caruta, fiecare cum il taie capul. Astazi pe ceata erau o multime de cretini care mergeau cu luminile stinse la masina, cum sa faci o depasire daca boul/oaia crede ca are contor pus pe masina si consuma curentul. E gratis curentul din masina, asa ca aprindeti luminile. Oglinzile retrovizoare nu sunt puse pentru decorul masinii, e ca sa va uitati in ele, multi nici nu stiu sa le regleze, la unele cucoane vezi cerul in oglinda. Acum nici toti cei care isi gasesc masinile lovite nu sunt chiar nevinovati, unii mai ca ar vrea sa o parcheze in fata usii la etajul patru daca ar putea, nu cumva sa o parcheze mai cu cap incat sa nu incurce traficul, sa ii fie bine lui si restul sa se descurce, nu conteaza ca ocupa doua locuri de parcare, a cumparat cazane dela cimitirele auto din vest la toata familia, nu conteaza ca o foloseste o data la doua luni si el merge cu autobuzul ca e scumpa benzina. Asta cu plecatul de la locul accidentului ar trebui sa fie sanctionata ca si in cazul accidentelor cu victime, la puscarie daca esti nesimtit sau nu te duce capul, ceea ce ar insemna ca nici nu ar fi trebuit sa ai permis, luati numai brunetii astia, merg ca cu roaba, n-au nici o regula, cand vin la permise se tot roaga de unul sau altul sa ii completeze fisa, ba ca nu are ochelari, ba ca nu intelege, ba ca-l doar ceva. Poate unii dintre cei care fug nici nu au permis, asa cum s-a mai intamplat, ca s-au invatat o gramada de urangutani sa conduc fara permis.