VIDEO – Pilotul decedat al avionului MiG-21 LanceR prăbuşit și-a făcut botezul la Baza 95 Aeriană Bacău, acum 9 ani

Un MiG-21 LanceR s-a prăbuşit sâmbătă în timpul unui show aviatic la Baza Aeriană Borcea. Pilotul avionului a murit. El avea 36 de ani şi era pilot-şef în cadrul Escadrilei 861 Aviaţie Luptă, Baza 86 Aeriană Feteşti.

„Locotenent-comandorul Florin Rotaru, pilotul aeronavei MiG 21 LanceR prăbuşită la Feteşti, şi-a pierdut viaţa. Ofiţerul era în vârstă de 36 de ani şi îndeplinea funcţia de pilot-şef în cadrul Escadrilei 861 Aviaţie Luptă, Baza 86 Aeriană Feteşti”, anunţă MApN.

Locotenent-comandorul Florin Rotaru și-a început activitatea efectiv la Baza 95 Aeriană din Bacău, unde a și primit botezul, alături de alți opt colegi piloti antrenați aici și care au ieșit la simpla comandă pe aeronava MIG 21 – Lancer în iulie 2009.

Potrivit jurnalistului Adelin Petrișor, care a publicat și fotografia aparatului prăbușit, Mig-ul 21 Lancer s-a prăbușit la ora 13,30, la 10 km Nord de pista Bazei 86. Pilotul nu s-a putut catapulta. „Se pregătea de o trecere la joasă si aparatul s-a angajat pur si simplu. La evoluție asistau 4.000 de oameni. Era Ziua portilor deschise la Baza 86 Aeriană Borcea”, a notat jurnalistul.

Share this post:

Vezi comentariile (1)

  • Mig-ul asta era in serviciu din 1975! peste 40 de ani!! 8 din cele 35 intrate in serviciu atunci s-au prabusit. Omorati saracii tineri cu rablele voastre rusesti ruginite.