VIDEO FOTO Incendiu puternic în desfășurare și explozii la Buhuși UPDATE


UPDATE: Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bacău, incendiul a cuprins deşeurile de mase plastice, carton şi electronice din curtea comună de 5.000 de metri pătraţi a trei societăţi de colectare a materialelor refolosibile din Buhuşi, precum şi o linie de balotat şi un utilaj de granulat mase plastice din interiorul unei hale de 2.000 de metru pătraţi, transmite Mediafax.

În consecinţă, în zonă au fost mobilizaţi peste 50 de pompieri militari, de la trei unităţi din judeţul Bacău, care intervin cu 11 autospeciale, precum şi pompierii civili ai Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Buhuşi, care acţionează cu două maşini cu apă şi spumă.

„Incendiul, care se manifestă cu degajări mari de fum ce poate fi observat de la zeci de kilometri distanţă, a fost anunţat cu întârziere la numărul de urgenţă 112. Intervenţia se desfăşoară cu dificultate din cauza vântului foarte puternic, care suflă cu 3-4 metri pe secundă şi îşi schimbă permanent direcţia. Însă, prin mobilizarea exemplară a pompierilor s-a reuşit, după patru ore de intervenţie, localizarea incendiului care se putea extinde şi la o fabrică de confecţii din vecinătate, în prezent acţionându-se pentru lichidare”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Bacău, Andrei Grecu.

Locuitorii unei mari părţi a oraşului Buhuşi sunt afectaţi de fumul înecăcios rezultat în urma arderii maselor plastice.

Pe timpul incendiului, hala în care se afla linia de balotat şi utilajul de granulat mase plastice s-a prăbuşit, însă fără a exista victime, având în vedere că era oprită activitatea pe perioada week-end-ului.

Pompierii nu au stabilit încă o cauză a izbucnirii incendiului, aceasta urmând să se afle după o anchetă ce va fi declanşată după stingerea flăcărilor.

Un depozit a luat foc în orașul Buhuși, incendiul fiind în plină desfășurare la această oră. Martori oculari au declarat pentru Ziarul de Bacău că s-au auzit și explozii puternice. De altfel, depozitul conține materiale reciclabile și explozibile.

La fața locului, s-au deplasat echipaje de pompieri din Bacău, Piatra Neamț și Onești.

Vom reveni cu amănunte. Iată imagini de la fața locului: