VIDEO – Accident cumplit! Microbuzul lotului olimpic de biologie din Bacău s-a răsturnat: 11 răniți, dintre care 8 minori – UPDATE

UPDATE 20:00: Potrivit lui Alin Năstasă, directorul DSP Bacău, minorul transportat la Târgu Mureș este în stare stabilă, are o fractură de umăr și dublă luxație la șold. Din informațiile preluate de la DSP Cluj, se pare că este conștient, nu sunt alte complicații.

Dintre cei de la Cluj Napoca, 4 sunt la UPU Pediatrie, 2 sunt în stare stabilă, unul are fractură la mână, celălalt e intubat.

Alți 4 sunt la Spitalul de Urgență din Cluj: 2 adulți au traumatism toracic și au intrat în operație, un copil are fractură, iar alt minor este în stare stabilă.

De asemenea, 3 minori nu au probleme, dar li s-a pus corset la gât, preventiv, și li se fac investigații suplimentare.

Știrea inițială:

Unsprezece persoane din Bacău au fost rănite în urma unui accident rutier petrecut, sâmbătă, pe DN 1, în localitatea clujeană Căpuşu, fiind activat planul roşu de intervenție. Patru dintre persoanele rănite sunt minori. Unul dintre aceştia, în vârstă de 17 ani e în stare gravă, ceilalţi trei sunt conştienţi.

Microbuzul transporta lotul olimpic de biologie, spre Oradea, unde este programată Olimpiada Națională.

În microbuz se aflau elevii conduși de profesoara Emanuela Oiegar, de la Colegiul Național „Vasile Alecsandri”, din Bacău. Din cele 11 victime, opt sunt minori, iar până în momentul de faţă au fost transportate la UPU patru, informează ISU Cluj, citat de libertatea.ro.

„În urma accidentului rutier au rezultat 11 victime. La ora 16.30 a fost activat Planul Roşu de Intervenţie. Intervin două autospeciale cu modul de descarcerare, trei echipaje SMURD şi o autospecială pentru transportul victimelor multiple”, informează ISU Cluj, potrivit Agerpres. Reprezentanții IGSU au precizat că două victime sunt în stare gravă, inconștiente, iar la locul accidentului se deplasează și un elicopter SMURD. În sprijinul fortelor din teren, au fost trimise și 4 echipaje medicale ale Serviciului de Ambulanță Județean Cluj. Conform IPJ Cluj, şoferul, de 51 de ani, din Bacău, ar fi adormit la volan.

Elicopterul SMURD va prelua un minor de 17 ani, aflat în stare gravă, potrivit ISU Cluj.

Părinții au preferat microbuzul

Pentru Ziarul de Bacău, Florin Lazăr, inspectorul general școlar, a precizat că unul dintre copii este transportat cu elicopterul la Târgu Mureș, iar profesoara Ema Oegar și șoferul intră în operație. Părinții au fost anunțați despre accident.

Microbuzul aparține firmei Fartadi Bus SRL, din Mărgineni, județul Bacău. Referitor la mijlocul de transport, inspectorul general a mai spus că microbuzul este omologat și a fost preferat de părinți, care au semnat că refuză alternativele oferite de inspectorat.

„Le-am oferit posibilitatea transportului cu autocarul sau cu trenul, pentru că și eu sunt șofer și știu ce presupune un drum atât de lung, dar au preferat această variantă”, a spus inspectorul general școlar.


Fartadi Bus SRL este o firmă înființată în 2016, potrivit termene.ro, și anul trecut a avut 2 salariați.

Vezi comentariile (1)

  • ce veste cumplita! si eu am fost la olimpiada in Bacau si ne-am deplasat tot grupul cu trenul, tocmai din cauza drumului lung.

This website uses cookies.

Read More