Viceprimarul Ștefan cere CRAB să scadă cu 10% facturile către populație, până la finalul anului

Timp de 8 zile, băcăuanii au trecut prin cea mai gravă criză a apei din ultimii ani. În urma a două avarii succesive, alimentarea cu apă a Bacăului din lacul de la Valea Uzului a fost blocată.

În zilele care au trecut de la prima avarie, de pe 14 iulie 2018, populația și agenții economici au fost nevoiți să se descurce pe cont propriu, deoarece programul de furnizare din puțurile de la Mărgineni, Hemeiuș și Gherăiești a fost insuficient. Sprijinul de la municipalitatea Bacăului, care a distribuit gratuit apă îmbuteliată și menajeră, nu a compensat disconfortul major resimțit în tot orașul.

Dragoș Ștefan, viceprimarul Bacăului

Pentru compensarea problemelor cu apa, viceprimarul Dragoș Ștefan (ALDE) a publicat pe pagina de Facebook o solicitare adresată Companiei Regionale de Apă Bacău, la care Consiliul Local este acționar majoritar.

„Stimați băcăuani, având în vedere disconfortul creat de lipsa apei, solicit public celor din conducerea CRAB să acorde un discount de 10% la facturile către populatie până la sfârșitul anului. Este un gest de normalitate, respect si bun simț față de cetățeni”, a afirmat viceprimarul Ștefan.

Vom reveni cu punctul de vedere al CRAB.

Vezi comentariile (3)

  • Daca nu s-a schimbat conducerea de la CRAB inseamna ca n-a interesat pe nimeni problema.
    Cu aceiasi conducere vom avea aceiasi situatie in viitor. Se vede clar ca cei din conducerea primariei fraternizeaza politic cu cei de la CRAB. Vb romanului corb la corb nu-si scoate ochii.
    Asteptam urmatoarea avarie sa vedem ce va face populatia. Ori urmeaza une episod ca la Flamanzi dar la noi va fi la INSETATI.

  • nu cred ca asa ceva se va intampla.....desi ar fi ceva normal.
    totusi sper sa se inceapa procesul colectiv impotriva companiei, pt ca prima data poti spune ca a fost caz fortuit....ce a urmat dupa, toate carpelile si reparatiile nu mai pot fi considerate caz fortuit ci incompetenta.......si in urma procesului si a daunelor solicitate de fiecare bacauan cei din conducerea companiei si autoritatilor publice ar reveni cu picioarele pe pamant si ar realiza ca sunt in slujba cetatetanului......si trebuie sa ii serveasca pe ei pe oameni, pe bacauani, furnizarea apei este un serviciu de utilitate publica

  • ... banii sunt o reparație palidă față de suferințele oamenilor în neputință vis a vis de episodul trăit... promisiunile nici atât...e nevoie de altceva... cred că dacă oamenii ar simții prin acțiunile viitoare ale edililor că nu sunt singuri în fața greutăților...ar fi ceva...