UPDATE! O nouă AVARIE la rețeaua de apă! Bacăul rămâne „pe uscat” cel puțin două zile

UPDATE 2! Primarul Cosmin Necula a anunțat că țeava din cauza căreia s-a produs avaria va fi reparată până mâine, însă abia de luni va fi reluat programul normal. Până atunci, se va da drumul la rezerva orașului, pentru câteva ore.

„Spre deosebire de situațiile anterioare, Bacăul dispune de stocuri de apă ce vor fi furnizate în cursul acestei seri, timp de 2-3 ore” – Cosmin Necula. 

UPDATE! CRAB Bacău a dat un comunicat de presă, pe care îl redăm mai jos:

„In data de 14.01.2017, in jurul orei 9.30, s-a produs o avarie la conducta de transport apa bruta din barajul Poiana Uzului, pe tronsonul dintre Stejarul si Statia de Tratare Barati, in localitatea Valea Budului.
Ca urmare a acestui fapt s-a oprit furnizarea apei din aceasta sursa si se va restrictiona programul de furnizare al apei in mun. Bacau si com. Margineni, pentru zilele de 14-15.01.2017, in functie de consumurile inregistrate si stocurile de apa din rezervoare”
În scurt timp va avea loc o ședința a Comitetului Local pentru Situații de Urgență pe tema avariei. Vă vom ține la curent!

 

Alimentarea cu apă a Bacăului este întreruptă, după ce, sâmbătă dimineață, pe aducțiunea de la Valea Uzului s-ar fi produs o nouă avarie majoră.

Petruș Rădulescu, directorul tehnic al Companiei Regionale de Apă Bacău (CRAB) a confirmat pentru Ziarul de Bacău situația. „Acum 20 de minute, am primit primele semnale, investigăm o posibilă avarie la aducțiunea de la Valea Uzului, între Stejaru și Bacău”, a precizat Rădurescu.

Foto iunie 2016

Potrivit directorului tehnic de la CRAB, o echipă a fost trimisă pe teren, ca să identifice problema. Din primele informații, se pare că apa va lipsi de la robinete cel puțin două zile.

Avarii similare s-au mai produs pe 17 ianuarie 2015, când băcăuanii nu au avut apă la robinete mai multe zile, dar și pe 27 aprilie 2015, 29 mai 2015, 7 august 2015, 7 septembrie 2015, 10 ianuarie 2016, 20 aprilie 2016, 22 iunie 2016. De altfel, ultima avarie a dus la schimbarea fostului director general al CRAB, compania având și acum conducere interimară.

Vezi comentariile (61)

 • Avem ceea ce suntem, ne meritam soarta, delăsarea și comentariile pe rețelele de socializare, doar atât. Ne place ca la sase luni sa trecem prin astfel de situații, comentam și atât. Pierderile vor fii suportate tot de noi. Sa nu ne mai plângem ne place iar, ei au cu cine. O tara în care se fura indiferent de fuctie

 • Efectiv mi-e greata, la stiri Necula se lauda ca ne da apa cate 2-3 ore pe zi...nici nu stiu ce sa mai fac, sa rad sau sa plang... niciun strop de apa nu a mai curs de vineri dimineata si se pare ca si luni va fi tot oprita apa. Am copil mic, in ce vase sa mai fac si sa mai incalzesc mancare pentru el daca nu mai am absolut niciun vas curat, dle Necula? Si credeti-ma, nu se pot spala vase cu un bidonas de apa, mai ales pentru un copil mic care abia a terminat cu sterilizatul biberoanelor, ce sa fac, sa le zoiesc cu putina apa si sa risc sa-l imbolnavesc? Nici nu mai am cuvinte ca sa-mi exprim dezgustul, despre igiena corporala nici nu se mai poate vorbi... numai minciuni, iar prostii care nu au vazut un strop de apa la robinete de vineri mai ca-l cred pe Necula cand iese la televizor si ne spune ca avem apa, cand noi nu am primit deloc din asa-zisa "rezerva". Rusine, dle primar, macar nu ne mai mintiti cu nerusinare, stati acasa si lasati-ne in pace!

 • Cineva spunea mai sus "vaci de muls=apa potabila",mare adevar!
  Stiti cat se bucura cei de la CRAB cand ploua sau ninge ptca se factureaza apa lui D-zeu,adica apa meteorica? O sursa de VENIT fara sa misti un deget !!Si nu este o suma neglijabila....cu cat INMH raporteaza o cantitate mai mare de precipitatii cu atat se incaseaza mai mult,(ex.:asta vara in luna in care a plouat cel mai mult la un consum de apa potabila de aprox 27 lei s-a platit catre CRAB 151 lei,adica hap!a facut CRAP-ul!!)
  NU SE POATE ASA CEVA,iar acum pun presiune pe saracii muncitori care nu rezolva problema apei potabile mai repede decat in stil romanesc,"las ca mege c-o sarma"si iar o sa avem avarie de apa peste ceva timp...ca de, banii luati cu japca de pe facturi pe care trebuie sa-i platesti fara se comentezi sunt o mana cereasca pentru cei care nu trebuie sa dea socoteala urbei cum se cheltuiesc in loc sa se faca investitii pentru a devini si noi oameni civilizati!
  Promisiuni electorale....pana vine apa la robinete,oamenii saracii cu bidoane si pet-uri vaneaza la ce colt de strada din zona lor a venit cisterna cu apa gratuita data de partid!
  Bacau, oras european!

 • Porcii ne pacalesc cu ideea de 2-3 ore de apa furnizata dimineata/seara ! O tampenie ! Pe Stefan cel Mare nu a fost la etajele 2-3-4... nici un strop ! Acuma probabil au descoperit o noua talharie: achizitia de apa pentru prostime !

 • Domnule primar, care rezerve??? Care 2-3 ore??? Astea sunt fantasmagorisme!!!!! Nu am pic de apa de ieri de la ora 10. Macar nu ne mai mintiti..

 • Ar merita sa nu le mai platim deloc facturile la apa.Pe ce dam banii?Si mai percep si tarife umflate in fiecare luna.Din acei bani nu le ajung sa faca ceva de calitate?Si de ce nu s-a mai facut nicio investitie in realizarea unei alternative de apa asa cum s-a promis?Nu sunt bani?dar banii nostri multi pe care ii platim lunar unde sunt?

 • Mulțumim din inimă partidului că ne-a dat aer pe conducta în regim de avarie,în loc de apă!Sloganuri comuniste fără nici-un suport real!Incompetenților!!
  Dacă izbucnește un incendiu sau doua,ce faceți voi mai marii conducători ai urbei din care ați știut doar să vă infruptati !
  Să lași un oraș fără apă este atentat la siguranță națională!
  Oricum degeaba scrim și facem comentarii,tot în evul mediu suntem...mai poate afirma cineva că suntem oraș european?
  Cum de nu există a doua sursa de apă?
  Ingratilor!Apa înseamnă civilizație dar noi abia intrăm în tunel...până la Luminița din capăt spor la carat apa cu bidoane și borcane !!

 • ''Desi in cursul noptii de 14-14.01.2017 temperaturile au coborat pana la -12 grade Celsius, personalul muncitor al S.C. CRAB S.A. a continuat lucrarile de remediere a avariei de pe conducta de aductiune Valea Uzului.
  Din pacate in timpul lucrarilor s-a constatat starea foarte proasta a inca doua tronsoane de conducta, care desi nu au cedat acum, puteau ceda in orice moment.
  Ca urmare, a fost necesara si inlocuirea acestora, in final remedierea necesitand inlocuirea a aproximativ 20 ml dde conducta DN 800 mm. Din acest motiv este posibil ca lucrarile de remediere sa se prelungeasca, iar restrictia privind furnizarea apei sa afecteze si ziua de luni 16.01.2017.''
  PE DRACU SA VA IA! Dar cam ce temperaturi ar trebui sa fie oare intr o noapte de ianuarie!!??!?! Oameni buni..nu se mai poate. ISI bat joc de noi! TREBUIE sa iesim in strada..cu oua n Primarie.