Uniformele pentru Armata italiană și Carabinieri, fabricate la Târgu Trotuș

O bună parte din uniformele aflate în dotarea Armatei italiene și Carabinierilor sunt fabricate în România, în județul Bacău, la Târgu – Trotuș, și Suceava, la Fălticeni, potrivit unei investigații marca „Report”, relatează hotnews.ro.

Întrebat de reporteri dacă ştie că uniformele îmbrăcate sunt produse în România, Matteo Salvini, ministrul de Interne italian, s-a apărat, spunând că „de vină sunt licitaţiile şi regulile impuse de Uniunea Europeană”, pe care are intenţia să le schimbe.

Salvini și uniforme fabricate la Bacău
Foto: Facebook

Jurnaliștii italieni au venit în județele Bacău și Suceava pentru derularea investigației, acolo unde au vorbit cu directorii fabricilor de textile. Concluzia a fost următoarea, potrivit hotnews.ro: un grup restrâns de firme de confecţii italiene, un «cartel», cum îl numesc jurnaliştii italieni, cu sediile în regiunile Lombardia şi Toscana, participă la licitaţiile publice şi le câştigă «la mustaţă», oferind un preţ cu puţin mai mic decât concurenţa. Ulterior, firmele subcontractează producţia la companii mai mici din România (o parte din companii sunt controlate integral chiar de antreprenorii italieni).

Un exemplu: compania “Alfredo Grassi Spa” a câştigat un contract cu Carabinierii, pentru a produce uniforme la preţul de 163 de euro bucata. Potrivit reporterilor italieni, care au discutat cu personalul fabricilor din România, uniformele sunt fabricate la Târgu Trotuş, la preţul total de circa 90 de euro bucata. Firma care le produce este Trotustex, cu sediul la Târgu Trotuş.

Facsimil. Sursa: hotnews.ro

Cât câştigă un muncitor român care lucrează la fabricarea uniformelor italiene? “Noi avem salariul ca în România, cam 1400 de RON”, le spune jurnaliştilor una din angajatele firmei de confecţii cu proprietari italieni. “Circa 290 de euro”, calculează jurnalistul.

Citiți articolul integral pe hotnews.ro.

Vezi comentariile (1)