Unde ne putem testa pentru COVID în Bacău, dacă vrem să plecăm peste hotare, și cât costă

Băcăuanii care doresc să se testeze pentru noul virus sau sunt nevoiți să facă acest lucru anterior unei călătorii, au la dispoziție două unități unde pot merge, la stat.

Potrivit listei oficiale a Ministerului Sănătății, în județul Bacău două laboratoare sunt funcționale la Spitalul Județean de Urgență Bacău și la Spitalul Onești, acesta din urmă fiind suport Covid 19.

În municipiul Bacău, testul costa 200 de lei, iar la spitalul oneștean 250 de lei. Al treilea laborator din rețeaua de stat este cel al Direcției de Sănătate Publică, dar aici se testează în parteneriat cu un laborator privat și doar acele persoane care sunt suspecte de coronavirus sau pacienți.

Având în vedere că în Austria, Ungaria sau Grecia testul trebuie tradus în engleză, trebuie avut în vedere acest fapt când faceți testul. La Onești, rezultatul testului poate fi scos direct în limba engleză, la cerere. La SJU Bacău, acest lucru nu este posibil deocamdată, conducerea unității susținând că e necesară o traducere legalizată.

De menționat este și faptul că deja este aglomerat în cele două unități de stat. În cazul laboratorului de la SJU Bacău, trebuie făcută programare cu câteva zile înainte, deoarece se testează la capacitate maximă.

De asemenea, în tot mai multe laboratoare private se poate face o astfel de testare, dar la alte costuri, între 300 și 450 de lei. Rezultatele vin în 24 de ore, dar termenul se poate prelungi dacă cererea este crescută. 

Vezi comentariile (2)

  • Pana la urma din trei centre care apar im lista ramane unul singur.
    Panarame de Bacau. Unii sunt prea ocupati (bugetari), altii nu au traducere (tot bugetari)si asa o luam in freza cu managerii nostri.

  • in Italia testul costa 15€, l-am facut eu. Vad ca in Romania sunteti mai bogati, mai cu dare de mana, la fel ca si salariile, iar testul ajunge peste 45€, adica de 3 ori mai mult. Bravo ROMANIA

This website uses cookies.

Read More