Un profesor băcăuan susține că actul educațional este afectat pentru că dascălii nu au unde fuma în școli

Profesorul George Halarescu de la Colegiul Național “Vasile Alecsandri” Bacău susține, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că actul educațional are de suferit deoarece dascălii nu au unde fuma și sunt nevoiți să iasă la colțul străzii. Profesorul de filosofie vrea ca autoritățile să amenajeze foișoare unde cadrele didactice să își satisfacă viciul.

Profesorul George Halarescu (foto Facebook)

[…]Este inadmisibil să-i constrângi pe acești oameni să iasă din școală și să fumeze pe la colțul străzii. Propun ca autoritățile să amenajeze niște foișoare acolo unde legea permite, iar acești oameni, foarte onorabili, să aibă niște condiții decente de fumat. Dacă aceste tabieturi nu sunt satisfăcute înclin să cred că actul educațional va fi afectat. (Facebook – George Halarescu)

Având în vedere dezbaterea lansată de profesorul de la Colegiul Alecsandri, care face referire la posibila afectare a actului educațional, am încercat să luăm un punct de vedere de la conducerea Inspectoratului Școlar Județean. “Vă rog nu mă băgați în așa ceva. A scris pe pagina lui de Facebook. E părerea lui personală. Nu aș vrea să mă amestecați în așa ceva”, ne-a declarat telefonic Teodora Șotcan,  inspector-șef al ISJ Bacău.

Share this post:

Vezi comentariile (28)

 • Alexandra nu toți idioții sunt domni asta e un monument de prostie nustiu ce căuta în invatamant

 • Cei care au comentat negativ aici, au comentat sub impulsul nervos. Puneti-va in postura unui profesor care este nevoit sa iasa in ploaie, in vazul elevilor pentru a-si satisface viciul. Care este impactul psihic asupra persoanei respective? Daca nu fumeaza, devine stresat iar stresul este varsat asupra elevilor fara intentie.
  Inainte de a se aplica legea referitoare la fumat, in institutii existau spatii amenajate in care fumatorii isi puteau satisface viciul fara a avea impact asupra nefumatorilor. Ce exemplu reprezinta pentru elev un profesor care sta langa poarta liceului, in ploaie cu tigara si cafeaua in mana ? Inchei prin a ma adresa celor care au adus jigniri cadrului didactic, un om de nota 10 care ridica in mediul public o problema sociala existenta. Prin cuvintele aduse la persoana domnealui, v-ati "dat arama pe fata" dezvaluindu-va caracterul de "meltean needucat".

 • Pacat ca renumele unui colegiu renumit este patat de un neica nimeni parasutat pe linie politica .Daca PSD -ul care a pus gheara pe acest liceu va continua sa promoveze pe criterii politice niste non-valori atunci este pacat de cei care l-au ridicat acolo unde ii este locul .

 • In Romania nu se stie decat a se arunca noroi pe fata celor ce au si alte opinii . Este foarte grav ca se scriu articole pornind de la niste postari ale cuiva pe contul personal. Mentionez ca domnul in cauza nu este persoana publica. poate ca in Bacau asta este modalitatea de a face presă, prin rastalmaciri si atac la persoană, dar mai ales la imaginea unui liceu, cu rezultate foarte bune in educatia elevilor.

 • Ma numesc Georgel. Nu conteaza ca sunt o nulitate. Nu conteaza ca habar n-am. Da, ca tot romanu tre sa am si eu o parere despre orice. Ma pricep la poezie, fotbal, la invatamant, la facut sarmale si la umplut bors. Daca scrieti si de partide, ma pricep si acolo. Daca asa-i moda, tre musai sa sar la gatu fumatorului, sa-i arat eu cat de democrat pot sa fiu, sa denigrez vreo doua-trei persoane - nu-i bai si asa nu ma cunoaste nimeni, ca ,,semnez anomim" (Caragiale). Sa spun eu ce fac profesorii, ca doar stiu - o viata intreaga de elev am dormit la ore. I-o dau eu si lu asta cu fumatu lui, ca il stiu eu ca nu a facut nimic la viata sa. Mai daram si vreo trei licee, praf le fac, ma pricep. Stiu sa scriu la tastatura si sunt cetatean european si am drepturi.
  Nu va place un liceu, educatia de acolo, inscrieti elevul in altul (legea va da dreptul). Nu va place ce a scris unul sau altul pe blogul personal, nu cititi (stergeti-l din lista de prieteni). Dar nu va mai dati atoatestiutori. Sa vad un CV al vostru! Sunteti toti doctori docenti si premiati Nobel si restul javre, prosti si alte alea. Uitati-va-n oglinda!

 • CN Alecsanri ar trebui inchis !!! Elevii repartizati la alte scoli iar cadrele didactice (majoritatea) la lipit afise PSD !

 • Domnule Hălărescu,

  Sunteți cam tare în clanță față de cetățenii și cadrele didactice din municipiul Bacău. Nu credeți că cei care se chinuiesc toată ziua pe Maxi Taxi, sau altă formă de transport semi-medievală, ciuciuliți de frig și ploi să ajungă să suplinească o catedră oarecare din satele învecinate, ar merita un pic de respect, sau cel puțin un limbaj diplomat? Dvs vă permiteți fel de fel de replici. Stați toată ziua în cămăși călcate și faceți comentarii atât pe facebook, de parcă autoritățile ar trebui să fie îngrozite de felul în care Dvs "sesizați" anumite nereguli! Vă reamintesc că nu mai sunteți la Radio / Tv Speranța.

  Nu mă miră reacția bietului Inspector Școlar, că nu vrea să aibă de aface cu Dvs. Este o reacție normală, situația fiind peste măsura lui, mai ales că poate știe ce fel de relații aveți cu omul dubios de afaceri Stavros Dimitriou și familia supra-coruptă a acestuia și nici cu dl Adrian Severin. Poate că cititorii acestui articol vor să afle mai multe....

  pentru că suspiciunile lor vis-a-vis de afirmațiile Dvs nu sunt deloc deplasate!