Un nou proiect amânat. Insula de Agrement va fi funcțională, cel mai devreme, în 2018

Insula de Agrement din Bacău va fi funcțională abia în 2018, susțin șefii Primăriei, după ce finalizarea proiectului de modernizare a fost anunțată, cu surle și trâmbițe, pentru finalul acestei luni.

Conducerea Primăriei susține că nu sunt șanse ca noul Aquapark să fie gata la termenul de 30 iunie, din cauza multiplelor erori de proiectare, dar și din cauză că decolmatarea nu a fost făcută. “Cel mai probabil, Insula de Agrement va fi funcțională în anul 2018. Din păcate lucrările nu pot fi gata cum am plănuit”, a recunoscut Ilie Bârzu, primarul interimar al municipiului.

Banii nu se pierd…încă

Conform declarațiilor mai vechi ale administrației locale, finanțarea europeană a proiectului de la Insula de Agrement, în cuantum de 50% din totalul bugetului, ar fi urmat să fie pierdută, dacă nu se respecta termenul de 30 iunie, iar banii decontați până acum ar fi trebuit returnați. Acum însă, Ilie Bîrzu susține că s-a obținut o derogare de la organismul intermediar, care asigură finanțarea. “Am reușit să intrăm cu proiectul pe o listă scurtă, alături de alte proiecte ce beneficiază de un fel de derogare. Practic, comisia de supraveghere a AM-POR vrea să vadă că se face agrement la Insulă, iar asta nu e posibil fără apă. Cum decolmatarea nu ține de noi, am primit această derogare de 2 ani, după care trebuie să arătăm că proiectul e funcțional. Noi lucrările le vom termina până la finalul acestui an. Însă proiectul pe ansamblu, va fi gata în 2018, pentru că trebuie făcută decolmatarea, care e de durată”, a spus Ilie Bîrzu pentru Ziarul de Bacău.

Contractul de finanțare a fost semnat  în aprilie 2012. Câştigătorii licitaţiei sunt membrii asocierii de firme CONBAC S.A., SSAB-AG S.R.L., Moldocor SA și Casa Design SRL, care au cerut 7,47 milioane de euro. Modernizarea Insulei de Agrement este cea mai așteptată investiție de către băcăuani, de mai bine de 20 de ani.

 

Share this post:

Vezi comentariile (11)

 • dl ganea - romgan-decolmatare- mai are de scos balast pt lucrarile sale inca 2 ani!!! UURRAA!! UUURRRAA!!!

 • Astia de la Bacau nu sunt intregi la minte. Se vede ca sunt aproape de Iasi/Socola. Sunt atat de speriati de ce au facut in primarie incat nu mai stiu ce vorbesc. Auzi:"un fel de derogare""!!! Birzu, ai luat-o razna. Sotia mai sta mult directoare la Colegiul George Apostu??? Ca prietenul Spagarache a cam imbulinat-o!!! Sau a dat la pace cu justitia mafiota din Romania???

 • Ce om poti fi daca inainte de alegeri sustii ca insula va fi data in folosinta la 30 iunie 2016? Statutul de hoti, de jefuitori nu-l merita. In schimb de gainari, da.

 • Nu stiu de ce va mirati? Chiar nu v-ati asteptat? Nu am avut niciodata sperante ca va fi gata.

 • Ma apuca dracii cand aud cat de mult se mosmondesc cu Insula asta.Vreau odata sa ma plimb printre copaci,la aer curat sis a vad daca nu mi-au taiat copacul preferat.Mai astept mult?O sa se scufunde insula si tot nu o mai termina.Au crezut ca va fi ca in Harap-Alb,crestea proiectul intr-o zi cat altele intr-un an.Iaca acum,au ajuns la secole intregi pana o termina!Huo!

 • Proiecte facute pe roata trenului intre Bacau si Bucuresti, rupte de realitatea regionala.Am copilarit in apropierea acestei insule, se putea face baie in lac fara nici un risc de infectare.Nu este cazul acum, pitorescul initial al insulei trebuia pastrat si eventual imbunatatit cu racordarea la reteaua de canalizare. Ce o sa facem cu o insula moderna intr-o mare de apa dulce improprie epidemiologic ?

 • Pai comunistii sa nteleg ca au fost mai eficienti...au construit,decolmatau din 2 in 2 ani,
  In schimb ,capitalistii au probleme cu capitalu la trasat desene pe asfalt...
  Felicitari!!!

 • E bine ca s-a inceput. O sa se finalizeze, poate o vor prinde generatile viitoare. Dar culmea ironiei, pamblica de inagurare o va taia, cel care a sustinut cu inversunare, disparitia acestei insule. Asta-I soarta noastra, suntem condusi de " niste " nepriceputi.