Un cerșetor din Bacău a fost ucis de un adolescent într-un parc din Suedia

Gheorghe Hortolomei-Lupu a fost ucis de un adolescent, într-un parc din Suedia. Trupul lui a fost descoperit la începutul lunii, dar abia acum s-a stabilit cauza morții.

Foto: Știrile ProTV

Migrantul fără adăpost care a fost ucis la începutul acestei luni a fost identificat. Este vorba despre un bărbat de 48 de ani din România cunoscut drept „Gică”, potrivit thelocal.se. Prietenii lui Gică, al cărui nume real a fost Gheorghe Hortolomei-Lupu, vorbesc despre el după ce un adolescent a fost arestat luni, fiind suspect în legătură cu moartea bărbatului.

Iréne Linddahl, care lucrează pentru grupul local de ajutor Kyrkhjälpen, a declarat că l-a întâlnit pentru prima dată pe Gică acum patru ani când a venit la o petrecere găzduită de grupul ei din Huskvarna. El a fost implicat în mod regulat în acțiunile lui Kyrkhjälpen de a-i ajuta pe alți imigranți fără adăpost din UE în Suedia. „El a fost prietenos, recunoscător și amabil”, a spus Linddahl Aftonbladet.

Trupul lui Gică a fost descoperit într-un parc Huskvarna la începutul acestei luni, însă a fost nevoie de poliție care a făcut cercetări timp de o săptămână pentru a stabili dacă a fost vorba de o crimă. Ancheta polițienească a dus apoi la adolescentul care a fost arestat luni.

Mikael Good, un voluntar care îi ajută pe cei fără adăpost și-a adus aminte de cerșetor și a spus că nu se poate gândi la vreun motiv pentru care cineva ar vrea să-l rănească. „Am fost complet distrus. Nu pot să înțeleg de ce cineva ar face asta unei persoane slabe care nu se poate apăra „, a declarat Good pentru Aftonbladet.

Atât Good, cât și Linddahl au afirmat că starea de sănătatea a lui Gică s-a degradat serios în ultimele luni.

Potrivit lui Linddahl, Gheorghe Hortolomei-Lupu a venit în Suedia cu aproximativ patru ani în urmă din județul Bacău. El și-ar fi pierdut locul de muncă și a divorțat la scurt timp după aceea. Aceste întâmplări l-au determinat să părăsească România și a călătorit în mai multe țări din UE înainte de a se stabili în Suedia.

 

Share this post: