L-a dat în judecată pe ministrul Vela, pentru că au fost interzise slujbele religioase prin Ordonanța militară nr. 2

Prima acțiune în justiție împotriva Ordonanței militare nr 2, care restrânge o serie de drepturi, inclusiv participarea publicului la slube religioase, a fost înregistrată pe 23 martie la Curtea de Apel Bacău, secția de contencios administrativ și fiscal. Conform G4media.ro Acțiunea a fost introdusă de un cetățean, Chirilă Gh. Mihai-Silviu, care acționat în instanță pe ministrul de interne, Marcel Vela și îi cere sa modifice ordonanța militară, astfel încât publicul să poată participa la slujbele religioase din biserici. Ordonanța militară nu interzice slujbele, care pot fi transmise în direct sau online, ci dreptul publicului de a asista la ele.

Slujbă

Potrivit textului acțiunii publicat integral pe site-ul mărturisireaortodoxă.ro,  ”măsura este disproporționată pentru că România este una dintre cele 4 țări din Europa care au cerut derogare de la CEDO pentru a restrânge drepturile cetățenești, alături de trei țări foste comuniste, iar situația din țară se poate controla prin celelalte măsuri, nefiind nevoie de alungarea oamenilor din biserici într-o perioadă atât de importantă ca Sfintele Paști; este discriminatorie, deoarece este alungată din biserici doar o categorie de membri ai acestora, și aduce atingere libertății de conștiință, întrucât statul încalcă grav autonomia în organizare a cultului, permițându-și să facă reguli liturgice noi”.

Vezi comentariile (6)

  • E nemtean. Actiunea e inregistrata pe rolul Curtii de Apel Bacau, dar reclamantul e din jud. Neamt

    • și cine îl oprește să cheme cativa ninja acasă de paste? daca flutură ceva bani, apar garantat prestatorii

  • de ce nu sare ACUM biserica in ajutorul enoriasilor?nu e sa fii mai bun.mai darnic,mai marinimos?biserica si acum pe praful asta vor sa stoarca si ultima vlaga din om?e normal?sa vad cu biserica se apuca de acte de binefacere.asa e normal.astia sant stalpii credintei nu?

    • si de unde stii dumneata ca nu sare? Tre chemata neaparat presa ca sa-si faca publicitate? Biserica a donat peste 100 000 euro in lupta covid19, plus mancare si voluntari.

  • Ninja, neninja, preoții nu au mai multe drepturi! Toti trebuie să avem dreptul la Liturghie! La fel ca și cei peste 65 de ani! Blocam tot sau nimic! Restul e fascism! Are dreptate cetățeanul sa-l dea în judecată pe Vela! Prefectul ne spune ceva de Corona?

This website uses cookies.

Read More