Ultimele zile pentru depunerea cererilor de restituire a taxei auto. Până acum s-au adunat 15.000 de solicitări

Până pe 31 august, proprietarii de mașini care au achitat la înmatriculare taxa auto, indiferent de denumirea de la acel moment, mai au posibilitatea de a depune cerere de restituire a banilor. Orice solicitare înregistrată ulterior nu va mai fi luată în calcul.

Parcare transformată în târg auto

„Până la acest moment, s-au depus aproximativ 15.000 de solicitări, suma totală de restituit fiind de aproximativ 35 de milioane de lei. S-au procesat până la acest moment dosare cu valoarea de 30 de milioane de lei”, a declarat Adrian Anghel, purtător de cuvânt al Administrației Județene de Finanțe Bacău. Cererea de restituire se depune la AJFP Bacău, însoțită de copia actului de identitate și un extras de cont în care se vor depune banii.

Autoritățile au simplificat în primăvară procedura, astfel că proprietarii nu mai sunt nevoiți să facă altă cerere pentru obținerea unei copii a chitanței prin care au achitat taxa, dacă nu o mai au. Până la 31 decembrie 2018 vor primi banii înapoi cei care au plătit taxa specială pentru autoturisme și autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, iar între 1 septembrie 2018 și 31 martie 2019 vor primi sumele cei care au achitat timbrul de mediu. Proprietarii care au hotărâri judecătorești primesc banii în 120 de zile de la depunerea cererii.