UPDATE: Băcăuanii au ieșit din nou în stradă. Primarul Cosmin Necula s-a întâlnit cu o delegație a protestatarilor

UPDATE 22:00: Primarul Cosmin Necula, managerul CRAB, Elena Chiper, și directorul tehnic CRAB Petruș Rădulescu, s-au întâlnit miercuri, la ora 20:00 cu liderii celor aproape 100 de protestatari din fața Primăriei Bacău. Întâlnirea a avut loc în sala de ședințe a Palatului Administrativ.

Cei nouă reprezentanți ai manifestanților au avut multe reproșuri și sugestii să-i facă primarului Bacăului, iar discuțiile începute în trombă s-au terminat după circa 75 de minute în termeni civilizați. La finalul acestei perioade, concluzia a fost că municipalitatea va continua demersurile pentru rezerva de apă, iar pe aducțiunea de la Valea Uzului nu sunt excluse alte avarii majore, din cauza posibilelor defecte de proiectare sau execuție.

Cei nouă lideri ai protestatarilor s-au prezentat pe rând, unii drept pensionari, alții actori, avocați, studenți sau „oameni simpli”. Redăm câteva dintre afirmațiile, reproșurile și sugestiile cetățenilor nemulțumiți de criza apei în Bacău:

„Pe noi nu ne intresează care-i baiul, noi vrem fapte!”; „Atmosfera a devenit insuportabilă, au fost 3 avarii anul ăsta!”; „Dacă mai durează o săptămână, luați foc toți!”; „Ăsta e genocid!”; „Unde sunt rezervele de la Mărgineni și Gherăiești?”; „Nu credem că sunteți dvs, ca primar, vinovat, credem că e o problemă de sistem”; „Eu v-am votat și mă faceți să regret”; „Bacăul, în acest moment, nu are gospodar, să vă dați demisia dacă nu puteți rezolva”; „Dacă ați fi ca Ion Antonescu, v-ați trage un glonț în cap!” șamd.

Liderii protestatarilor au mai propus și unele soluții pentru continuarea furnizării apei după apariția unei avarii, cu riscul inundării gospodăriilor din zona defecțiunii. De asemenea, cetățenii au avut de reproșat starea drumurilor și trotuarelor din oraș.

Managerii CRAB au dat câteva explicații tehnice despre demersurile pe care le fac pentru reparații și prevenirea apariției altor avarii. Primarul Necula a precizat că avarii vor mai fi, în condițiile unor erori de proiectare și execuție, dar a promis că nu stă „cu mâinile în sân”, referindu-se la licitația pentru rezerva de apă și plângerea la Parchet pe care urmează să o facă.

Protestatarii și-au contestat reprezentanții la întâlnire

Nu toți protestatarii din fața Primăriei au fost mulțumiți de faptul că unii dintre ei s-au dus la întâlnirea cu primarul Cosmin Necula. O parte au refuzat prezența la discuții și au cerut în schimb să vină primarul în stradă, să stea de vorbă cu manifestanții, lucru care nu s-a întâmplat.

Știrea inițială:
Băcăuanii au ieșit din nou să protesteze în fața Primăriei Bacău, după cinci zile fără apă la robinete. Oamenii scandează „Vrem apă!” și cer demisia primarului Cosmin Necula și directoarei CRAB Nina Chiper.

În jurul orei 20.00, primarul Cosmin Necula a chemat o delegație a protestatarilor pentru a discuta despre problema apei. Alături de edil au participat și Nina Chiper, directorul general al CRAB și directorul tehnic, Petruș Rădulescu. Discuțiile au loc chiar în momentul de față. Vom reveni cu detalii după întâlnire.

Discuții între protestatari și primar

Share this post:

Vezi comentariile (12)

 • Źzzzźzzzzzzzzzzzzzzzźzzzzzźzdomn primar de aceeasi parte a mesei/baricadei cu cel caruia mai deunazi ii cerea demisia.
  Se pare ca sfaturile lui benea au fost binevenite.

 • a fost tare amuzant. zicea unu cica cum pe timpul lui ceausescu era apa si erau cu 100.000 mai multi locuitori. va dati seama cat e de prost? pai pe timpul lui ceausescu apa era cu program zilnic :)))))))))))) PENIBIL!! au deschis si ei gura acolo!!

  • tu habar nu ai ce scrii!
   erau mai mulți locuitori, dar era și multă industrie care folosea apa și o mare parte din apa aia se ducea acolo și nu la populație-ei aveau prioritate!

  • Da. Ersa cu program , da era ! Acum nu e deloc in multe parti din oras. E mult mai rau ca pe vremea lui Ceasca.

 • bullshit!!!
  nu putem sa ne satisfacem cele mai elementare necesitati, nu putem merge la munca decenti, blocurile miros ca o hazna, batranii nu pot cara niciun metru bidoanele voastre nenorocite, unitatile medicale nu au apa, iar VOI CEI din PSD VA DECLARATI SOLIDARITATEA????
  nu ne intereseaza decat sa URGENTATI rezolvarea problemelor uriase cu care se confrunta acest nenorocit de oras, lasati solidaritatea ca nu ne serveste la NIMIC!
  nu s-a facut nici REZERVA, nici CENTURA, insula de agrement e un loc in paragina, sensul giratoriu de la Serbanesti e o poveste, zona stadionului e jalnica, iar voi va declarati solidaritatea??!!

 • El e acolo sa dea cu subsemnatu' si sa citeasca ce i se pune in fata, ca si veorica...
  Asa guverneaza si administreaza cloaca pzdista...