Treptele de lemn pentru modernizarea locuinței – ce presupune tratarea lor

Opțiunea scărilor interioare cu trepte din lemn a început să surâdă unui public tot mai larg. Cine nu își dorește să aibă o locuință elegantă, aerisită, practică? Cei care intenționează să facă o schimbare în acest sens, să investească în scări de calitate, trebuie să cunoască și câteva aspecte ce dictează durabilitatea acestora.

Tratarea treptelor este importantă atât pentru siguranța proprietarilor, cât și pentru a oferi rezistență în timp

Dippanels.ro este specializat în astfel de lucrări, realizate cu iscusință pe baza proiectelor 3D pe care de asemenea le realizează. Se adaptează la nevoile publicului și oferă modele de scări din cele mai atrăgătoare. Pentru că trebuie să primeze confortul, aceștia nu fac niciun fel de compromis când vine vorba despre funcționalitatea scărilor, de comoditatea pe care o asigură la pășirea pe suprafața lor.

Acești specialiști doresc să sublinieze importanța pe care o are tratarea treptelor, atât pentru siguranța proprietarilor, cât și pentru a oferi rezistență în timp. Una dintre metodele de tratare cel mai frecvent aplicată la nivel de țară este prin lacuri. Sunt potrivite, însă o amploare deosebită a luat la ora actuală finisajul cu ulei. Este o recomandare și din partea specialiștilor ce o aplică de altfel în tratarea de trepte lemn întrucât reușește să asigure un grad ridicat de protecție și totodată are capacitatea de a evidenția cu eleganță frumusețea fibrelor naturale.

Cum se aplică lacurile și uleiul pentru tratarea lemnului?

Fiecare tip de tratament în parte are efectele sale asupra lemnului. În cazul celui cu ulei spre exemplu, actiunea este una profunda si patrunde pana in adancul fibrei. Reușește astfel să echilibrele umiditatea la nivelul întregii suprafețe a treptelor. În schimb, lacurile realizează pe suprafața lor acea peliculă protectoare.

Fiecare metodă în parte prezintă mai multe soluții de aplicare. Spre exemplu, cei de la Dippanels.ro optează pentru pulverizarea cu pistolul a lacului, chiar dacă presupune un proces mai delicat. Trebuie o atenție deosebită, pentru că se pot forma bule deasupra, rezultat cunoscut sub termenul de gazare.

În aplicarea lacului, pentru rezultate optime, sunt necesare trei straturi. În acest mod se va forma pelicula protectoare corespunzătoare. Este ideal a utiliza lac ce se evidențiază prin proprietăți mecanice crescute. Este calea de a evita apariția fisurilor și a deformărilor.

Referitor la aplicarea uleiului în schimb, aceasta este o operațiune rapidă și facilă. Este necesară masarea fiecărei trepte cu o cârpă de bumbac îmbibată în ulei. Excesul trebuie îndepărtat la jumătate de oră după aplicare.

Pentru a putea menține aspectul calitativ și estetic al scărilor, este necesară o utilizare atentă a acestora. Ulterior, din cauza deteriorării, când treptele au pelicula de lac tocită sau pur și simplu pentru întreținere, se recomandă rașchetarea. În acest caz este necesară reluarea întregului proces. Mai ales acolo unde survine murdăria vizibilă trebuie aplicat procesul de rașchetare cu ajutorul unor aparate profesionale. Cât despre treptele protejate cu ulei, se recomandă masarea cu ulei acolo unde apare aspectul de tocit, pentru ca estetica să fie ca cea inițială.

Astfel de operațiuni sunt realizate cu profesionalism de experții Dippanels.ro, alături de alte servicii profesionale, la prețuri variate.