Tratamentul avio programat în weekend s-a amânat, din cauza unor defecțiuni la avionul care pulveriza substanțele

În acest weekend, Primăria Bacău anunțase că se va efectua un nou tratament avio împotriva țânțarilor, căpușelor și omizilor, în zilele de sâmbătă și duminică. Ar fi fost a treia repriză de stropiri și cu atât mai necesară în condițiile răspândirii infectării cu virusul West Nile, transmis tocmai de țânțari.

Dar, sâmbătă avionul nu s-a mai ridicat de la sol. „Tratamentul s-a amânat din cauza unor defecțiuni la aeronovă. Aceasta nu poate zbura fără stație de emisie-recepție, drept urmare, atunci când se va repara și e sigură pentru zbor, se va face tratamentul. Este vorba de o zi, două”, a precizat Cristi Dumbravă, director al Direcției Salubrizare din Primăria Bacău.

Tratamentul avio constă în pulverizarea aeriană ultrafină a substanțelor de combatare a țânțarilor, a căpușelor, dar și a omizilor. Substanțele folosite sunt avizate de către Comisia Națională pentru Produse Biocide.

Valoarea totală a contractului de achiziție publică încheiat în vederea aplicării tratementelor avio,  în anul 2018, este de 456.000 lei, fără TVA.

 

Share this post: