FOTO: Tragedie la Asău! Un proiectil a explodat și a făcut 3 victime – UPDATE

UPDATE: Primele imagini de la locul tragediei

O tragedie s-a produs luni după-amiază, la Ciobănuș, Asău, județul Bacău. Un proiectil din Al Doilea Război Mondial a explodat, la o exploatație forestieră. Accidentul s-a soldat cu un mort și doi grav răniți.

Foto arhivă

În explozie, a murit un tânăr de 27 de ani, altul, de 38 a rămas fără o mână și are răni multiple provocate de schije. A treia victimă are plagă de arteră femurală, multiple plăgi în zona genitală, rană la torace, tot de la schije. Toate victimile erau muncitori forestieri. În zonă, se aflau 10 muncitori care luau masa. Bărbatul decedat ar fi lovit proiectilul cu un ciocan.

Cei doi răniți au fost preluați de Ambulanța comănești și SMURD, acum sunt în drum spre stadionul din Asău, de unde vor fi preluați cu elicopterul SMURD și transportați la Iași.

Secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, a declarat la un post tv național: „Din păcate este vorba despre un decedat, alte două persoane au fost rănite în această explozie. Nu ştim cu exactitate starea în care se află cele două persoane. Am trimis două elicoptere SMURD, unul dintre ele a şi ajuns deja. Cel mai probabil cele două persoane vor fi transportate fie la Iaşi, fie la Galaţi”.

UPDATE: Pacientul de 38 de ani preluat de SMURD Iași va fi transportat la Iași. A treia victimă, bărbatul de 26 de ani preluat cu elicopterul de SMURD Galați, va fi adusă la Unitatea de Primiri Urgențe a SJU Bacău.

UPDATE 2: Mediafax relatează că proiectilul a fost găsit de trei muncitori aflaţi în pădure şi au început să-l taie. Doi colegi i-au observat şi i-au avertizat să nu atingă proiectilul deoarece ar putea exploda, însă primii trei au insistat, spunând că vor să-l taie. Doi muncitori au plecat din zonă, iar la scurt timp s-a auzit explozia.

Şefa UPU-SMURD Iaşi, prof.dr. Diana Cimpoeşu, a declarat că muncitorul de 28 de ani care urmează să ajungă la Iaşi este în stare extrem de gravă, după ce a suferit mai multe leziuni. Acestuia i-au fost amputate ambele mâini şi are şi plăgi de arteră femurală.

Tânărul de 26 de ani care urmează să fie dus cu elicopterul la Bacău este, potrivit aceleiaşi surse, conştient şi stabil.

Vezi comentariile (2)

  • Ce prostalai, ma mir cum de au ajuns la varsta asta la cata minte au. Cat de dobitoc sa fii ca sa iti treaca prin cap sa tai un obuz, ce credeau ca gaseau in el, bani de pacanele? Ruginiturile astea sunt mai periculoase decat cele noi, nu stii cat s-au corodat, in ce stare e capsa detonanta, oare de ce de multe ori cei de la ISU prefera sa le detoneze pe loc decat sa le transporte in poligon, se vede ca salbaticii astia nu au tinut la viata lor, prin satele alea parca te intorci in preistorie.