Top 5 economic bacauan

Aceasta rubrica evidentiaza cele mai bune rezultate, cele mai importante actiuni si cele mai mari efecte pe care o societate comerciala, o organizatie sau o institutie, chiar si o personalitate sau alta, le-au obtinut s-au le-au produs pe parcursul unei saptamini in judetul Bacau. Facem, saptaminal, de simbata pina vineri, o selectie a celor mai importante evenimente economice ori social-politice cu efect asupra dezvoltarii economice a judetului. Sfirsitul de an va insemna, astfel, o noua selectie, pentru toate cele 12 luni. Asadar, pentru perioada 22 – 28 martie:

1. Gabriel Berca – Pentru numirea in postul de secretar general al Guvernului, dupa ce aproape patru ani a fost prefectul judetului Bacau, din care a aplicat in domeniile social si economic politica acestuia.
2. BRD-GSG, CEC si Alpha Bank – Pentru ca au acceptat sa acorde fermierilor credite in contul platilor directe pe suprafata de teren la care au dreptul pentru anul 2007.
3. Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est – Pentru inaugurarea Centrului Europe Direct Nord-Est, finantat de Comisia Europeana si destinat informarii cetatenilor cu privire la initiativele si facilitatile oferite de Uniunea Europeana.
4. Camera de Comert si Industrie Bacau – Pentru incheierea protocolului de cooperare cu Camera de Comert si Industrien a Ungariei – Sectiunea Maghiara-romana si Camera de Comert si Industrie Bekes.
5. Viorel Alistar, administratorul societatii Agroleg Tamasi – Pentru obtinerea titlului de doctor in agronomie, specializarea management si marketing in agricultura, al Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara „Ion Ionescu de la Brad” Iasi, cu tema „Strategii privind dezvoltarea legumiculturii din microzona Lunca Siretului – Judetul Bacau” (Petru DONE)