Taximetriștii băcăuani, loviți în plin de criză. „Trei sferturi dintre colegii mei vor fi nevoiți să apeleze la stat ca să supraviețuiască”

Printre cei afectați de reducerea activității economice se numără și taximetriștii. Mașinile stau goale în stații, ceea ce pentru 75 la sută dintre taximetriști care sunt persoane fizice autorizate sau au II și IF înseamnă pierderi uriașe. 

„Cererea este foarte scăzută, iar trei sferturi dintre colegii mei vor fi nevoiți să apeleze la stat ca să supraviețuiască. Dar nu ne punem mari speranțe! N-am văzut până acum normele de aplicare, nimic”, spune Narcis Dominteanu, de la Asociația Taximetriștilor Independenți. Acesta spune și că taximetriștii ar fi putut colabora mai bine cu autoritățile locale, în special pentru a-i identifica pe cei care ar trebui să stea în izolare și nu respectă acest lucru. Dar, nu li s-a cerut ajutorul. 

Pe de altă parte, acesta atrage atenția că este un sacrificiu aproape inutil, dacă cei direct vizați continuă să ignore indicațiile autorităților. „Azi dimineață, la Piața Sud și pe Miron Costin, doar ca două exemple, era plin în stații de pensionari. La ce stăm noi în casă și ne pierdem locul de muncă, dacă populația cea mai expusă e pe străzi? Și unde este poliția? Unde e jandarmeria? Până la coronavirus erau peste tot, mereu ne luau la întrebări. Unde sunt acum când trebuie să îi ia la întrebări pe cei care pierd vremea pe străzi? Degeaba stă armata la ieșire din oraș. Eu vreau să îi văd prin oraș, unde mișună oamenii”, mai spune Dominteanu. 

În municipiul Bacău, au autorizație pentru activitate circa 800 de taximetriști. 

Vezi comentariile (6)

  • Pentru acest domn taximetrist, oferim internare si tratament gratuit, desi nu suntem o clinica de stat.

  • Ehe, cand nu era criza asta, multi taximetristi, de comozi ce erau, nici nu bagau clientii in seama daca trebuiau sa ajunga la o destinatie mai indepartata sau aveau si ceva bagaje dupa ei. Trebuia tu sa bati ceva drum pana sa dai de unul dispus sa te duca, iar acum se plang ca nu au clienti?

  • Cu tot respectul, dar cam trei sferturi de taximetristi circula ilegal si parazityeaza munca celor ce circula in legalitate. Mai anul trecut eram la gara si doream sa ajung undeva prin zona Aerostarului cu ceva treburi. In fata gari doua masini ale politiei si una de la RAR blocase taximetrele si le verificau actele. Am plercat cu autobuzul si pina dincolo de Narcisa nu era urma de taxiuri prin zonele lor de asteptare. La Piata Mare unde esti sufocat de numarul mare de taxiuri era pustiu. Va las pe voi sa trageti concluziile....

This website uses cookies.

Read More