Strângere de semnături pentru Autostrada Bacău – Brașov (A13). „Nu suntem la o etapă de desene pe hârtie, ci la una de maturitate a proiectului”

PSD Bacău a demarat o campanie de strîngere de semnături pentru Autostrada Bacău – Brașov (A13). Dragoș Benea, președintele social-democraților, a precizat, vineri, că se așteaptă ca băcăuanii „să cupleze” la demersul de unire a Moldovei cu Ardealul.

Prezent la Moinești, pentru semnarea unui important contract în domeniul sănătății, eurodeputatul Dragoș Benea a precizat că noua campanie vizează susținerea exclusivă a proiectului Bacău-Brașov.

„Am văzut că la București sunt susținute alte proiecte, măcar băcăuanii ar trebui să se unească pentru Autostrada Bacău – Brașov. Nu e loc de echivoc pe acest subiect! Cred că A13 este un proiect sub steagul căruia trebuie să ne adunăm cu toții, abandonând ideea că ar trebui să susținem toate proiectele de autostradă către Moldova, poate-poate o ieși în final unul. Zece ani s-a întâmplat asta, fără niciun rezultat”, a spus Benea.

Președintele PSD Bacău a subliniat că în câteva zile va fi desemnată firma care va elabora Proiectul Tehnic și Studiul de Fezabilitate: „Nu suntem la o etapă de desene pe hârtie, ci la una de maturitate a proiectului”. Scopul strângerii de semnături este influențarea Guvernului pentru ca, atunci când va avea de ales între diferitele variante (Autostrada A13, Autostrada Unirii, Autostrada Nordului), să ia în calcul studiile experților care înclină balanța în favoarea traseului Bacău-Brașov.

Pentru A13 Bacău-Brașov, a semnat pe loc prof.univ.dr. Adrian Cotîrlet, managerul Spitalului Municipal de Urgență Moinești. „Semnez, este un lucru în care cred!”, a spus dr. Cotîrleț, care i-a invitat și pe colegii săi din spital să susțină campania.

Au mai semnat pentru susținerea autostrăzii A13 senatorul Viorel Ilie și primarul Valentin Vieru.

Vezi comentariile (11)

 • La ce ajuta aceste semnaturi? La un anumit numar de semnaturi se face un km de autostrada??
  Au mai fost initiative gen fara penali in functii publice, a fost chiar referendum pentru reducerea numarului de parlamentari, rezultate: zero.
  Faceti ceva concret din pozitiile pe care le ocupati!

 • Las o moartă, Benea ! Esti degeaba, esti doar pentru interesele tale. Asa ai ținut si aeroportul. Trebuia să fim.departe ca oras, dar atat cat va fi PSD nu Ne vom depăși stadiul de oras de tranzit si atat!

 • Propun o strângere de semnături pentru îndepărtarea persoanelor angajate de PSD pe bază de,, pile, cunoștințe și relații ".

  • E cam lunga lista, dar merita efortul. Unii s-au faultat singuri[(tataru daniela de la DGASPC, dovedita de instanta ceea ce stia toata lumea - o coada de topor penala pusa in slujba partidului, care ii multumeste calduros pentru faptele penale/pardon! 'notabile'(buna gluma!), prin doctorul(?!!!) brasoveanu, care siluieste limba romana de plesnesc de invidie alde zgonea, tariceanu, ciolacu, veorica dancila...etc], altii sunt in curs(veti afla in curand), iar cei mai multi ingroasa randurile '*** necuvantatori' proptiti in scaune caldute, pe banii celor de care isi bat joc. Si peste toata gramada, 'domneste', de cel putin 20 de ani, individul asta care, pare ca s-a trezit acum din somn, si a constatat ca nu avem drumuri, nu avem locuri de munca bine platite, ca pleaca tinerii unde vad cu ochii, ca se construieste aiurea peste tot...s.a.m.d.

 • Sigur ca vom semna si noi, D-le Benea, adca eu si cu vitejii mei de la politia locala! Haideti sa-i aparam pe cei care ne apara!

 • de ce nu va puneti la masa cu toata lumea sa gasiti o formula de compromis sprijinita de toate judetele din moldova?cu siguranta bacau brasov nu e acea solutie pentru ca ocoleste si izoleaza judetele din nord.teoria ca nu se poate alt traseu ca nu sunt bani etc etc nu tine! din punctul asta de vedere iasi tg mures este mult mai bine situata aflandu se la distanta relativ egala de marile orase din nord est_ suceava ,botosani,vaslui bacau.probabil ca deranjeaza ca trece prin iasi desi mie mi se pare absolut normal vorbim de cel mai mare si populat oras si judet din moldova.Nu o sa puteti impune cu forta bacau brasov asa cum ati mai incercat pe vremea lui dragnea!stim foarte bine toate demersurile pe care le ati facut impreuna cu soava impotriva a8! e exact cum spuneti dumneavoastra avem nevoie de o autostrada pentru moldova nu una doar pentru bacau!si nu mai MINTITI nu exista in nici un masterplan iasi bacau brasov asa cum tot incercati sa pacaliti lumea! inclusiv a7 se opreste la pascani adica la 80 km de iasi tot prin grija dumneavoastra!stiu ca va deranjeaza rau si un eventual aeroport la braila galati.....ar zdruncina rau visul cu aeroportul regional la bacau bla bla bla...

 • S-a ajuns sa se ceara semnaturi si voturi exact cum a fost la referendumul pentru familie...PSD, te duci la vale....

 • Inca mai crede la puterea de a mani-pula pe noi toti.Suntem saraci Moldovei.Asa a ajuns sa ne considere acest tovarăş Drăguşelu

 • ,,Zece ani s-a întâmplat asta, fără niciun rezultat”, a spus Benea.Dar din 10 ani ,cat a guvernat PSD?

 • Eu nu pricep nici in ruptul capului de ce Palaru' se opune acestui proiect si nu pune si el umaru' la realizarea lui, daca tot e asa de viteaz!