Spitalele din Bacău, Neamț și Vaslui se asociază pentru a primi înapoi banii investiți în aparatură

Sursă foto – SJU Bacău

Spitalele din Bacău, Neamț și Vaslui urmează să primească, prin Ministerul Sănătății, banii pentru investițiile în aparatură pe care le-au făcut în anii 2014, 2015, 2016 și 2017. Contravaloarea investițiilor va fi decontată din fonduri europene, în baza unui proiect european accesat de minister pentru a deconta banii cheltuiți de consiliile județene, locale, spitale, în vederea reîntregirii bugetelor acestor instituții.

„Este vorba despre investițiile pe care le-am realizat în ultimii ani pe ambulatoriu și serviciul de urgență. Avem o serie de aparate pe care le-am achiziționat, iar acum solicităm rambursarea sumelor de la Ministerul Sănătății. Acesta a solicitat dosarele de achiziții pentru toate investițiile. Documentele vor fi evaluate și vom vedea ce se decontează, urmând ca noi să folosim banii pentru alte achiziții”, a declarat managerul Spitalului Județean de Urgență Bacău, Adrian Popa.

Printre investițiile substanțiale din ultimii ani se numără achiziționarea unui nou RMN, care a costat 1 milion de euro. S-au cumpărat în ultimii ani și EKG-uri, monitoare, electroencefalografe, pentru secțiile care au solicitat aceste investiții.

Share this post:

Vezi comentariile (2)

  • Deja s-au purtat discutii cu Ion Marius Savin, directorul general al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Bacău, pentru ca aceste sume de bani pe care le datoram spitalelor respective, sa contribuie la rectficarea in plus a bugetului alocat sporului de vatamare de calculator, pentru toate salariatele Casei.

  • Ce RMN ati cumparat? Unde functioneaza el? Ca ne-am saturat sa cotizam la alte institutii ca sa facem investigatii!!!!!