Sondaj PSD pentru Primăria Bacău. Vezi cine ar ieși primar dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri!

PSD a realizat la finele lunii mai un sondaj de opinie referitor la situația politică din municipiul Bacău și intențiile de vot pentru Consiliul Local și Primăria Bacău.

Astfel, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri locale, băcăuanii ar avea următoarele preferințe:

Vot pentru Consiliul Local:

1. PNL: 35-36%
2. PSD + UNPR: 29% + 4,5%

Vot pentru Primarul municipiului Bacău:

1. Romeo Stavarache (independent) – 26%
2. Dragoș Luchian (PNL) – 21%
3. Cosmin Necula (PSD) – 19%
4. Cristinel Manolache (UNPR) – 10-11%
5. Dan Stoica, nu știu/nu răspund – 23-24%

În sondaj au fost incluse doar cele cinci nume, în ordine alfabetică. Realizatorii studiului susțin că electoratul lui Romeo Stavarache nu este exclusiv PNL, actualul primar capitalizând și simpatii din alte zone politice. De asemenea, deputatul Cosmin Necula este în creștere, imaginea sa nefiind erodată de vreo funcție executivă pe care să o fi deținut.

Toți candidații menționați în sondajul pentru Primăria Bacău ar obține sub scorul partidelor pe care le reprezintă, cu excepția lui Romeo Stavarache, luat în calcul ca independent, și a lui Cristinel Manolache, care, deși are un scor mic, depășește de două ori cifrele UNPR.

Numărul nehotărâților este relativ mic, circa 20 de procente. La alegerile din 2016, primarii vor fi desemnați într-un singur tur de scrutin.

 

 

Vezi comentariile (18)

 • IMI PARE RAU DE COSMIN ,IN CE S-A BAGAT, ARE SA IASA URAT DACA NU-SIPUNE PE LISTA DE CONSILIERI OAMENI CA : DAN STOICA, OANA CHELARU , SI ALTI CARE O SA MUNCEASCA SA-TI ADUCA VOTURI, M-AI LASA PROPUNERILE LUI BENEA FATI CAMPANIE CUM CREZI TU CA-I M-AI BINE !

 • DESI AM FOST IN PSD NO SA-I M-AI VOTEZ IN VECI CIT IL ARE PRESEDINTE PE BENEA. CRED CACI CREDIBIL AR FI DAN STOICA.

 • Domnul Necula, fiul de suflet al domnului Hrebenciuc, in crestere...foarte interesant. Inca nu s-a apasat pedala de acceleratie PSD-ista ori nu s-au deblocat fondurile de "sprijin comunitar" la sacosa. Nici nu aduc in discutie primii doi candidati dar vroiam doar sa balansez situatia avand in vedere ca domnul Necula se crede singura speranta pentru cenusiul oras bacovian. Nu va vrem pe voi baa!!!! Chiar nu intelegeti asta?
  P.S. Pentru domnul Manolache: daca si oranduirea primariei o sa o faceti ca si facultatea (adica la fara frecventa) nu trebuie sa ne mai miram de ce ne merge asa cum ne merge.

 • si eu as merge pe mina lui Dan stoica, dar ca independent ,fara sa fie c-un partid in spate, nu-l merita nici un partid, eu nu l-as sfatui sa mearga pe lista P S D-ului.

 • NU AM SIMPATII POLITICE ,DAN STOICA ESTE DE DEPARTE CEL MAI BUN ! Este un om de calitate...vorba precedentului...de caricaturi ...si talhari suntem satui !

 • Cifrele din sondaj sunt mult prea mari fata de calitatea indoielnica a celor ce rivnesc la scaunul de Primar. Cei prezentati si dornici de a ocupa acel scaun sa-si vada de drum , sunt prea murdari si prea patati.....cred ca a venit timpul ca acest oras sa-si gaseasca un Primar in adevaratul sens al cuvintului. De caricaturii suntem satui.....

 • Pantalonii le dardaie" PNL-istilor", la gandul ca nu le reuseste motiunea.O sa le ia foc fundurile daca facaturile, contra lui Ponta,o sa dea gres! Apoi ce proiecte grozave au avut "maestrul profesor doctor Ababei, Luchian...?!!Unde-s PNL-istii care traiesc cinstit ??? In functii de conducere,cei mai multi . Si mint,si iar mint .....

 • Ba, tovarase Necula, de ce nu traiesti din mesreia pe care pe are o ai ? Daca o ai ? Aperi in Parlament coruptia si pe corupti. Esti o sluga a lui Ponta.Daca te prind prin Bacau, ai parte de niste suturi in partea din dos. Lichea ordinara. .
  Numai proiecte proaste: despre apa potabila, desfiintarea insulei - mandria Bacaului, etc. Munceste instit, nu fii sluga, Iti dardie pantalonii.

 • @Razvan/Romica
  ganditi-va (voi)
  Cea mai buna varianta pentru ce?
  Tu traiesti in acest oras? Mergi la o plimbare dintr-un capat in celalalt (pe ce directie vrei) si spune daca iti mentii parerea.
  Nu ca ceilalti ar fi mai rasariti dar el nici ca sef de scara la bloc nu mai prezinta incredere.

 • daca stavarache e primul in sondaje in aceasta perioada, ganditiva ca la anul pe vremea asta are 40 %. Pana la urma e cea mai buna varianta din toata lista.