Sondaj PNL Bacău: „Băcăuanii nu consideră că România își menține traseul european sub conducerea PSD”

Cel mai mare protest, de la începutul crizei ordonanțelor

Cu ocazia Zilei Europei, marcată anual pe 9 Mai, tinerii liberali i-au invitat pe băcăuani să participe la un sondaj de opinie cu privire la sentimentul de apartenență la Uniunea Europeană dar și să își exprime părerea în ceea ce privește legea grațierii, și dacă aceasta este o măsură europeană.

Potrivit unui comunicat de presă semnat de Dragoș Luchian, președintele municipalei PNL Bacău, tinerii au discutat și au consemnat răspunsurile a 200 de băcăuani din toate categoriile de vârstă.

Protestele din februarie 2017

Cele trei întrebări au fost: Vă simțiți european ca locuitor al Bacăului? Credeți că România merge într-o direcție europeană sub conducerea PSD? Credeți că legea grațierii pedepselor pentru abuz în serviciu și corupție este o măsură europeană? Băcăuanii au răspuns cu DA sau NU.

În urma centralizării răspunsurilor, se arată în comunicat, se poate concluziona că 34,5 la sută dintre cei chestionați se simt europeni, dar nu cred că România merge într-o direcție europeană și nu sunt de acord cu legea grațierii. 31 la sută nu se simt europeni și în aceeași proporție au răspuns negativ și la următoarele întrebări. 11,5 la sută dintre chestionați se simt europeni, consideră că România merge într-o direcție europeană sub actuala guvernare, dar nu sunt de acord cu legea grațierii.

„Aceste rezultate confirmă, din păcate, ceea ce PNL a susținut constant, faptul că această guvernare are ca scop în primul rând protejarea propriilor penali, în timp ce pentru cetățeni adoptă câteva măsuri populiste care își vor arăta limitele financiare în cel mai scurt timp. Același lucru este valabil și la nivel local, actuala administrație arătând după doar zece luni de la preluarea conducerii că nu este capabilă să gândească proiecte pe termen lung și nici nu are un plan concret de atragere a fondurilor europene, de altfel, singura soluție pentru a aduce progresul acestui oraș, în condițiile sprijinului aproape inexistent de la nivel central”, se mai arată în comunicatul semnat de Dragoș Luchian.

Vezi comentariile (7)

 • Un sondaj imbecil, care denota dezmatul de la PNL Bacau. Ce este absolut revoltator, si spun asta in contextul in care nu am votat PSD niciodata in 27 de ani, se refera la grava omisiune din acest sondaj, care nu spune ca in Comisia de la Venetia, organism european, s-a discutat anul trecut tocmai despre noul Cod Penal din Romania, care incrimina faptele de abuz in functie, lucru NEPERMIS de legislatia europeana. Ca atare, ca urmare a ordiului scris dat de aceasta entitate EUROPEANA, Curtea Constitutionala din Romania a cerut legislativului, in iunie 2016, sa scoata abuzul in functie de pe lista faptelor penale. Parlamentul fiind in vacanta, nu s-a putut implementa acest ordin decat prin Ordonanta de Urgenta (care ordonanta a fost redactata defectuos de specializdele fostei ministrese a Justitiei), iar magareata a cazut pe noul guvern. Asadar, este vorba despre o crasa manipulare atunci cand liberalii spun ca PSD vrea sa dezincrimineze abuzul in fnctie, cand aceasta masura este ceruta imperativ de organismele europene ! La fel si cu gratierea, exista decizie a CEDO care impune Romaniei sa rezolve cumva problema din penitenciare. Asta inseamna ca PSD vrea sa elibereze puscariasii ?!!!

  • Se poate rezolva simplu...Construit mai multe penitenciare. Măgăreața să chice pe cine o chica, acuma mno...o căzut pe guvernu ăsta...ce să spun, horoscopu de vina...dar văd că ei diștepți prima lor opțiune o fost rezolvarea problemei prin grațieri și alte matrapazlâcuri, nu am auzit pe vreunu ”bă nenicule ne trebe mai multe închisori”. Firme de construcție avem distule, mai ales astea PSD care o băgat bani la bujetul de campanie și acu tre să le dea contractu...

   • Sunt doua categorii de puscariasi. Cei nerecuperabili si cei care realizeaza ca privarea de libertate este o pedeapsa crunta. Solutia nu consta in mai multe puscarii, ci in mai multe scoli care sa educe. Lipsa de educatie, lipsa unei pregatiri profesionale imping numerosi oameni catre infractiuni mai mult sau mai putin grave. Daca in puscarie pot fi recuperati, pot fi scolarizati, invatati sa practice o meserie, acestia pot scapa din cercul vicios al faptelor penale. Gandeste-te ca aceste puscarii mananca bani grei. Prevenirea costa mai putin decat pedepsirea.

    • Complet de acord cu tine. Asta cu educația de acu încolo se rezolvă, dar ce faci cu ăștia cu rată de recidivă de 70%? Are ăla chef de învățat să facă altceva de nu se poate, când el e mare sculă-de-basculă în clanu nu știu care sau mai știu eu, iar tătă viața o făcut numa asta. Mai e o problemă mai mare decât hoțu, ucigașu și violatoru... Cei intrați oleacă pentru evaziune fiscală, devalizarea statului, corupție și delapidări (acolo e cancerul), unde so băgat lăbuța o dată se mai bagă o dată, că o văzut că merge și lumea e proastă. Da să grațieze tâmpiți, dar cu un addendum: interzis pe viață la intrat în partide și politică...Cum vine mare reabilitat X sau Y cu caz de corupție în schinare sau dat cu suspendare să ia el funcția de ”demnitar”? Lupu păzește oile? Vorba aia, mai e nevoie și de altele lucruri în țară...Doar mă-sa nu lo fătat politician...Mai trebe și vânzători, șoferi de autobuze, ingineri, dat cu mătura pe stradă, nu crăchi dacă nu ești șefuț șefuleț și șefișor prin administrația locală sau centrală. În final o mică recuperare de prejudiciu în totalitate nu ar fi rău. La noi e debandadă în țară, până nu se arde în carne vie nu se va face nimic!

 • Mari europeni se simt ăia 34%! Ăia erau din cele 6000+ de locuințe fără apă caldă? Sau sunt din cealaltă majoritate care rămâne fără apă pur și simplu...? Sau din cei care stau pe străzile rupte și neasfaltate (mai puțin pictor aman, dar ăla e pe giumătate că deh nu ajuns asfaltu până în capăt)?

 • Intrebarile sunt puse la nivel scolaresc sugerand raspunsurile mai mult emotionale.Eu nu am citit proiectul de lege al gratierii dar nu-mi aduc aminte sa cuprinda propuneri de genul gratierii abuzului in serviciu sau a coruptilor .Asa ca mi se pare neproductiv si invrajbitor acest sondaj.Sunt lucruri mult mai importante in tara aceasta decat o lege a gratierii, care nu rezolva problemele din penitenciare. Te intrebi cate o data daca nu toata lumea este inteleasa cu toata lumea si noi suntem niste spectatori neputinciosi.