Șoferul Spitalului TBC din Bacău are salariul cât șeful de la Oficiul Județean pentru Protecția Consumatorului

Grilele de salarizare din sistemul bugetar nasc o serie de inechități greu de digerat pentru unii. Un exemplu elocvent este salariul șoferului de la Spitalul TBC din Bacău, care ridică lunar 3400 de lei în mână, la fel ca șeful Oficiului Județean pentru Protecția Consumatorului (OJPC) Bacău.

Necalificat, cu salariu de director

Conform veniturilor salariale publicate de Spitalul TBC pe pagina proprie de internet, aflăm că șoferul instituției câștigă un salariu frumușel, de 5805 lei brut pe lună, adică 3396 de lei în mână. Dar nu este singurul necalificat care ridică o leafă peste salariu mediu pe țară. Paznicul instituției, de exemplu, câștigă 2676 de lei lunar, iar o spălătoreasă 2300 de lei.

Șoferul Spitalului TBC ia leafă de director

Managerul spitalului, Mădălin Pârâianu, susține că asta este grila de salarizare la nivel național, stabilită prin lege, atrăgând atenția că la Spitalul TBC se lucrează în condiții speciale. “Șoferul instituției intră în contact cu persoane bolnave și beneficiază, ca restul angajaților, de un spor special pentru acest lucru”, a declarat Pârâianu pentru Ziarul de Bacău. Acesta a mai adăugat că salariile în cauză nu sunt mari, ci problema este la celelalte instituții, unde nu sunt la un nivel corespunzător.

Director, cu salariu de necalificat

Alin Năstasă, comisar șef al OJPC Bacău

Salariul șoferului de la TBC este fix la fel ca al unui director de instituție deconcentrată. Mai precis cu al lui Alin Năstasă, comisar șef al OJPC Bacău, care ridică lunar aceiași 3400 de lei în mână. Situația este neplăcută pentru șeful OJPC, care atrage atenția că inechitatea din sistem îi poate lăsa instituția fără oameni cu experiență, care sunt tentați să plece pe salarii mult mai mari în alte părți.

“Cumva, din afară pare hilar, însă pentru noi e destul de frustrant. Nu vreau să comentez nivelul salarizării din alte instituții, însa, raportat la volumul de muncă desfășurat în activitatea noastră de zi cu zi, la nivelul de complexitate al activității precum și la riscurile aferente la care sunt expuși colegii mei, consider că nivelul de salarizare ar trebui să fie cel puțin egal cu cel din instituțiile similare de control, pentru că în acest moment ne situăm la un nivel net inferior. S-au facut mai multe demersuri în acest sens, în ultima perioadă și sperăm să se găsească o soluție cât mai rapid pentru că tentația salariilor din alte instituții este reală și destul de motivantă, riscând să rămânem fără o parte dintre colegii cu experiență, ceea ce ar însemna o perturbare serioasă a activității”, a declarat Alin Năstasă.

Vezi comentariile (13)

 • Concluzia:
  Mai lasati facultaturile si fuguta repede paznic sau spalatoreasa la Tbc!!!
  Slujbe decente ce necesita aaani de studii si specializari la cele mai inalte scoli!!!
  RUSINE!!!!!
  Asemenea posturi ar trebui sa fie remunerate dupa responsabiltate si natura muncii prestate nu prin sporuri (posibile ricuri la care sunt expusi)!!!
  Lucratorii Dgaspc,pompieri ,politisti,profesori,oare nu se expun la acelesi posibile riscuri????...dar ....nu lucreaza la Tbc!!!
  Rusine!!!!

 • Prostii care muncesc in domeniul privat au salarii de 3 ori mai mici decat bugetarii!
  Salariile bugetarilor sunt sustinute de angajatii din privat! Este corect sa fie asa diferenta salariale! Jigodiile din guvern au nevoie de electorat si pluseaza la bugetari!
  Rusine!!!!!!!!!!!

 • Hoți care guvernează țara vor plăti cât de curând pentru harababura ce au făcut în țară. .., cât de curând, nu vă faceți griji. ....,!

 • Oamenilor care"sunteti" in loc sa cereti si voi salarii"mari" , voi sariti la gitul aluia care are un salariu mai mult suficient decit mare!!!! Inclusiv la privat, atit va burzuluiti ca aveti salarii mai mici...of, Doamne, ce pacat de vrajba, in loc sa vedeti loc de mai bine si mai ales ca se poate si mai bine chiar de atit!!! cei de la privat daca ati avea salarii mai mari ar intra si mai multi bani la buget, dar intreprinzatorii prefera sa nu mai plateasca la stat taxele , de aia dau salarii mici....sorry, not sorry!

 • sa-l roage dnul Alin Nastase (PSD) pe dnul Madalin Paraianu(PSD) sa-l angajeze ca sofer sau spalatoreasa! si a a rezolvat problema!

 • Problema "care este", este ca diferenta dintre valoarea salariilor din mediul bugetar sunt foarte mari fata de domeniul privat care plateste salariile bugetarilor. Tovarasii de la PSD le-au marit salariile fara nici o noima, procentual, pai astia bugetarii, ar trebui sa aiba preasfanta icoana a lui Dragnea si Olguta pe peretele fiecarei camere si bordul fiecarei masini si sa o pupe in fiecare minut. Zic unii ca are spor ala ca lucreaza cu cei bolnavi de tbc, pai poti sa iei boala si mergand pe strada daca stranuta unul din asta spre tine, nu cred ca cei de la TBC fac bombe atomice, e un mediu de lucru ca in oricare spital. Ar trebui facuta o comparatie intre cat castiga un sofer de autobuz din mediul privat si cat castiga un sofer platit de la buget, ca e sofer de ambulanta, ca e de la primarie, ca tot in aceleasi conditii merg pe strada, poate ala de autobuz cara mai multi bolnavi decat soferul de tbc. Tot ce a reusit PSD este sa creasca foarte mult inechitatile intre cei care produc din sistemul privat si cei care consuma de la buget, e imaginea grasanului care sta in spatele slabului, asta e rezultatul aplicarii fara cap a legilor care ne-a impins toate costurile in sus, inflatie, robor, costurile alimentelor, combustibil, etc. Traiasca PCR deghizat in partidele politice.

 • O spalatoreasa de la TBC are salariul muuuult mai mare ca al unui inginer de la Aerostar-performanta prin profesionalism! Hahaha!

 • Nu soferul, spalatoreasa...au salarii mari, salarii pentru a trai decent.
  Daca căutați sa invrajbiti categoriile profesionale....e mare prostie.
  Problema e ca seful OPC are salariul foarte mic.

 • Este posibil ca si soferul de la spitalul TBC sa fie vatamat de calculator asa cum sunt si eu la institutia pe care o conduc si unde am spr special...unii angajati pot avea calculatoare cu ecran chiar si acasa, deci e chiar mai rau, asa ca inainte sa publicati astfel de stiri rautacioase, va rog sa va informati temeinic!

 • Salariul soferului spitalului TBC este cam cat al unui agent de politie cu peste 10 ani vechime si mult mai mare decat al unui profesor cu aceeasi vechime.Dar vorba aceea:Nu salariul soferului e prea mare,celelalte sunt prea mici!