Sechestru pe averile lui Ilie Bîrzu, George Bogatu și Maricel Nechita. Cei trei sunt suspecți în dosarul Sport Club Bacău

Ilie Bârzu și Maricel Nechita

Fostul viceprimar și actual consilier local Ilie Bîrzu (PNL), alături de foștii consilieri George Bogatu (PSD) și Maricel Nechita (PNL) au devenit suspecți în dosarul Sport Club Bacău. Celor trei li s-a pus sechestru asiguratoriu pe o parte din avere.

George Bogatu, Maricel Nechita și Ilie Bîrzu

Cei trei consilieri erau membri AGA la Sport Club Bacău, societatea comercială a Primăriei Bacău, atunci când aceasta a solicitat bani pentru plata sportivilor, antrenorilor, plata unor servicii etc. care erau destinați Asociației Sport Club Bacău, o entitate privată. În dosar, până acum erau cercetați Leonard Pădureanu și Liviu Goian, persoanele din conducerea clubului Primăriei.  Pe lista suspecților mai erau Remus-Mihail Pozînărea, Ionel Cristian Sava Găină și Claudiu Robert Goian.

Leonard Pădureanu, fostul administrator public al Bacăului și președintele CA al Sport Club Bacău SA, și Liviu Goian, fost președinte al Asociaţiei Sport Club Bacău, au fost arestați preventiv pe 6 aprilie 2017, la propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău. Ulterior, măsurile preventive au fost schimbate de instanțele de judecată.

Leonard Pădureanu este acuzat de săvârşirea infracţiunilor de delapidare, folosirea, cu rea-credinţă, a bunurilor sau creditului de care se bucură societatea, într-un scop contrar intereselor acesteia sau în folosul lui propriu ori pentru a favoriza o altă societate în care are interese direct sau indirect.

Liviu Goian este acuzat de de înşelăciune, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, delapidare, complicitate la delapidare şi deturnare de fonduri. Acum, alături de Goian și Pădureanu, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău le-a schimbat calitatea celor trei foști membri AGA, din martori în suspecți și le-a pus sechestru pe avere.

George Bogatu a confirmat informația pentru Ziarul de Bacău însă a preferat să nu facă mai multe comentarii pe această temă.

Share this post:

Vezi comentariile (1)

  • O dovada in plus ca mafia trans partinica functioneaza perfect in judetul Bacau, sub nasul Politiei, Procuraturii si DNA Bacau. Vor scapa prin prescriptia faptelor penale sau prin condamnari cu suspendare, ca ii au la mana pe toti cei implicati in ancheta. Ma refer la sefi. E un teatru ieftin pentru prostime.