Se vând resturile Centrului de Afaceri și Expoziții Bacău. Lichidatorul dă „la pachet” tot ce a mai rămas

Lichidatorul judiciar desemnat să în dosarul de faliment al Centrului de Afaceri și Expoziții Bacău anunţă scoaterea la vânzare în bloc prin negociere directa, a bunurilor mobile din patrimoniul debitorului.

CAEx Bacău

Este vorba despre un autoturism Dacia Duster, obiecte de inventar, mobilier și echipamente specifice activității de organizare evenimente. Prețul total, fără TVA, la care se vând bunurile a fost stabilit de lichidator la 610.811 lei.

CAEx a intrat oficial în faliment la începutul anului. Procedura falimentului a fost demarată în august 2017 de cel mai important creditor al societății, Municipiul Bacău (Primăria Bacău), care este și acționarul principal al firmei.

Centrul de Afaceri si Expozitii „Mircea Cancicov” este o investiție de 13,5 milioane de euro, inaugurată în septembrie 2011. Circa jumătate din fonduri au provenit de la Uniunea Europeană (fonduri de preaderare), o parte de la Guvern, iar alta, de la bugetul local. Construcția a demarat în 2008, iar ansamblul este format din trei clădiri, ce includeau inițial două spații expoziționale, un incubator de afaceri și un centru de marketing, cu săli specifice pentru organizarea de simpozioane, dezbateri, întruniri.

Cele trei imobile ale Centrului de Afaceri, care au fost de la început în proprietatea Municipiului Bacău și doar date în administrare către SC Centrul de Afaceri și Expozițional Bacău SA, vor fi gestionate direct de municipalitate. Deja au fost mutate sediile mai multor instituții în clădirile CAEx.

Vezi comentariile (14)

 • Buuun!
  Am avut un centru de afaceri , cu un incubator, la care actionar principal era Municipiul Bacau (adica primaria condusa de primar).
  Asa de bine a fost gestionata treaba ca a intrat in faliment si acum in loc sa produca bani sau sa aiba o utilitate a devenit o gaura neagra care consuma bani si unde s-au mutat tot felul de servicii si "servitii" .
  Dupa tota povestea cu falimentul primarul are in intentie si gandire sa faca un alt incubator de afaceri in oras.
  Cam cum se cheama asta?
  Se vede treaba ca suntem luati de prosti si inghitim toate gogosile acestor incompetenti.

 • Trebuie sa va comunicam oficial ca salariatele institutiei noastre au refuzat relocarea in cladirile Centrului de Afaceri, deoarece ni s-a promis Hotelul Moldova renovat, inclusiv cu alocarea unui spor de lucru la inaltime. Multumim pentru intelegere!

  • Numa la sporuri va e gandul, dar la inaltime lucrati in cladire sau in exteriorul acesteia, nu va e rusine! Voi bugetarii sunteti lipitorile care duc statul asta la faliment prin incompetenta si salarii mari.

  • Ati pus botul la niste promisiuni de doi lei.....Naivitate maxima. Hotelul Moldova e proprietate privata nu a statului. Si daca aveti spor de inaltime o sa va inghesuiti sa lucrati toti la ultimul etaj ca sa luati sporul maxim? :)))

 • E deja emblematic pentru stat, unde se ocupa de conducere orice pacalici bun de cel mult ca paznic la o intreprindere parasita. Ati dus-o in afara orasului unde nu e nici un mijloc de transport, compartimentarea e la fel ca a unui depozit, mai bine faceati stana de oi acolo, ca tot sunt oi prin zona, din alea cu patru picioare, ca daca s-ar aduna oile cu doua picioare nu ar incapea. De ce nu ati facut un parteneriat cu domeniul privat, putea fi facut un muzeu, puteati aduna avioane sau elicoptere de la aeroport si facut un muzeu al aviatiei, oricum aparatele de zbor sunt suficient de vechi ca sa se incadreze, de ce nu ati facut o reprezentanta auto, un sediu de curier ca tot e mult spatiu. In afara de SCC, nu e nimic rentabil, puteati muta pasapoartele acolo, si asa sunt aiurea inghesuite, fara locuri de parcare.

 • Băi sunteți nebuni ??? Spor de înălțime pt Casa ? Nu i destul sporul de condiții vătămătoare pt calculator??

 • Incubator de afaceri! Pe ce tampenii se chwltuie banii in tara asta! Auzi domle, incubator de afaceri. Au eclozat afacerile, fara numar.

 • Probabil ca, duduita/domnita se referea la faptul ca rezultatele muncii lor este la inaltime. Cine a mai auzit o ineptie ca aceasta: spor de inaltime! Pai aviatorii ce mai primesc?! Saracii bugetari, sunt demni de mila: se viseaza vulturi dar ei sunt niste curci bete.

 • zdbc...de ce aprobati comentarii false, ca cel de mai sus de la casa de asigurari de sanatate ? Chiar v-ati dori un proces cu statul pentru aprobare de informatii mincinoase sau ati verificat informatia cu institutia in cauza...asa cum ati facut cu acel comentariu postat de Ovidiu Budeanu pe care l-ati sters dupa 3 zile. Lasati prostiile astea ce le faceti pt trafic si fiti onesti, asa cum va stiu.

  • Draga Alex, cum ar putea un comentariu sa fie fals? Nu putem opri pe cineva sa se semneze cu CJAS sau orice alt nume, nu avem cum sa verificam identitatea persoanei. Iar atunci cand e vorba despre o gluma, nu e cazul sa ne ambalam. Comentariul lui Ovidiu Budeanu a fost sters pentru ca ne-a sunat persoana in cauza si ne-a asigurat ca nu a fost el cel care a comentat. Nu putem suna fiecare persoana care comenteaza sa intrebam cine e. Multumim de intelegere!

 • Tot Bacăul este în faliment ! Cu dezvoltarea economică, sanatatea, educația, cultura, activitatea socială , etica și morala, s.a.m.d. Este un oraș murdar, cu străzi găurite, cu câini fără stăpâni, cu oameni triști... Este un oraș neadministrat !C.A. este doar "logoul" ...

 • sigur cel ce a semnat casa de asigurari de sanatate a vrut sa mai glumeasca!!! nu mai luati mot-a -mot tot ce scriu unii, relax, enjoy a good joke!

 • o clociatoare de afaceri ar fi mers.
  erau piei de closca pentru toata lumea.
  o closca are zece piei, zece pui si restul gutui.

This website uses cookies.

Read More