Școlile cu secții de vot, din județul Bacău, se închid 3 zile. Cum se vor ține cursurile

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decis astăzi ca unitățile de învățământ în care se vor organiza pe 27 septembrie secții de vot să fie închise timp de 3 zile.

Foto arhivă

Este vorba despre vineri, 25 septembrie, și zilele de luni și marți, 28 și 29 septembrie. Potrivit deciziei, preșcolarii și elevii din aceste unități vor trece la cursurile online.

Până la această oră, CJSU nu a modificat lista scenariilor aprobate la nivelul unităților.

În municipiul Bacău vor funcționa în ziua alegerilor 125 de secții de votare, cele mai multe în licee, școli și grădinițe. În tot județul vor fi 637 de secții de vot.

„Această măsură se impune atât pentru protecția elevilor, cadrelor didactice și personalului auxiliar din școli, cât și pentru desfășurarea procesului electoral în cele mai bune condiții tehnice și de siguranță pentru toți participanții, astfel încât să fie diminuat la maximum, chiar eliminat, pe cât se poate, riscul infectării cu coronavirus în derularea acestor activități ce presupun participarea unui număr foarte mare de persoane.”, a precizat prefectul județului Bacău, Sorin Ailenei.

This website uses cookies.

Read More