Scandal pe un loc de parcare, în Bacău. Un bărbat a insultat un şofer care a parcat pe locul persoanelor cu dizabilităţi

Un bărbat din Bacău a fost amendat de poliţiştii locali pentru că a insultat un conducător auto ce şi-a parcat maşina pe un loc destinat persoanelor cu handicap, deşi nu suferea de vreo deficienţă, notează adevărul.ro.

Conflictul a izbucnit după ce un bărbat şi-a parcat autoturismul în faţa unui bloc din municipiul Bacău, pe un loc semnalizat ca fiind destinat persoanelor cu dizabilităţi. În imobilul respectiv locuieşte o familie al cărei fiu suferă de un handicap locomotor, locul de parcare fiind destinat acestora.

Într-o zi, în timp ce se întorcea de la farmacie cu medicamentele fiului său, bărbatul a găsit locul de parcare ocupat. A parcat maşina în spatele celei ce-i ocupase locul şi a urcat cu medicamentele în apartament. Ulterior, a coborât constatând că şi celălalt şofer sosise la autoturism. Între cei doi bărbaţi a izbucnit un conflict verbal: «Eşti tâmpit să crezi că băiatul meu cu handicap neuromotor poate să conducă maşina?».

Poliţiştii locali au dispus amendarea cu 200 de lei a bărbatului care l-a apostrofat pe şoferul ce a parcat pe locul destinat persoanelor cu handicap. Acesta a contestat sancţiunea, iar judecătorii i-au dat câştig de cauză, au dispus anularea amenzii şi înlocuirea acesteia cu un avertisment.

Poliţia Locală Bacău a contestat decizia, o hotărâre definitivă urmează a fi pronunţată de Curtea de Apel. (sursa: adevarul.ro)

Vezi comentariile (8)

  • Si uite-asa, trec ore, chiar zile intregi pentru magistratii platiti din banii nostri. De ce contesta "politia'' locala decizia instantei? Pentru 200 de lei? Ne costa inzecit pe noi toti, o noua judecata a acestui ''caz''....no comment....

  • Stai putin, soferul (incerc sa nu-l cataloghez) a parcat ilegal pe un loc dedicat persoanelor cu handicap nu a fost amendat de politia locala, desi cred ca e treaba lor sa faca asta, in schimb l-au amendat pe cel care a luat atitudine in fata nesimtirii .... !?!?!
    Halal agenti, si mai au tupeul sa ceara respect din partea cetatenilor....

  • Asta e ca si cum ai amenda o femeie care, in timp ce era violata, i-a tras o palma violatorului. Politia Locala pare sa fie populata de indivizi care ar fi mult mai potriviti in munci agricole simple, gen plantat castraveti. Sa irosesti banii contribuabililor luptand in instanta cand este clar ca lumina zile ca politistii locali care l-au amendat pe omul acesta au comis o eroare, este dovada cat respect are guvernarea PSD fata de platitorii de taxe. ZERO.

  • Iata pe ce se risipesc banii bacauanilor. Platim salarii uriase unor incompetenti care, in loc sa se ocupe de probleme reale, organizeaza flagranturi babutelor care vand patrunjel fara licenta ori amendeaza cetateni pentru curajul de a lua atitudine in fata nesimtirii si a incalcarii unor reguli. Platim si cheltuieli judiciare prin instante datorita actiunilor acelorasi incompetenti. Ma intreb, ca simplu contribuabil, pentru ce platim o institutie cu 173 de angajati si un buget anual de 11 milioane lei?

  • asa va treziti sa comentați fara sa stiti care a fost speța. sunteti genul persoanelor credule sau usor de păcălit. Adică daca eu parchez neregulamentar am obligatia de a supoera injuriile aduse de oricare cetățean si asta chiar de față cu poliția? corectilor!

    • exact. toti sunt justitiari toti se pricep la orice. de aia usr are succes la alegeri. sunt prea multi creduli fara cap :)))))

  • Trebuie schimbata legea, fiindca e abuziva. Nu e normal sa fie asa de multe locuri de parcare pentru handicapati, adica 4% din numarul total al locurilor de parcare.

This website uses cookies.

Read More