Scandal în USR Bacău! Deputatul Viziteu l-a suspendat pe dr. Hriban, un rival la Primăria Bacău

Un nou scandal tulbură apele în organizația USR Bacău, doctorul Sebastian Hriban a fost suspendat 6 luni din funcția de președinte al organizației municipale Bacău a USR, a anunțat jurnalistul Cătălin Bejan, pe debacau.ro. Potrivit statutului USR, motivele suspendării sunt strict secrete, dar sancțiunea blochează înscrierea dr.Hriban în cursa internă pentru candidatura la Primăria Bacău, la care intenționează să participe și deputatul Lucian Daniel Stanciu Viziteu, președintele organizației județene.

Dr. Sebastian Hriban (stânga) și dep. Lucian Daniel Stanciu Viziteu (dreapta). Foto: Facebook

„Motivele suspendării mele sunt confidențiale, conform Statutului USR, unde există această mențiune. Sunt un mare adept al transparenței, nu sunt de acord cu secretizarea excesivă”, a declarat, pentru Ziarul de Bacău, dr. Sebastian Hriban, care intenționează, totuși, să respecte această prevedere a actului de funcționare a partidului. Fostul șef al municipalei USR Bacău a precizat însă că nu este de acord cu decizia, pe care o va contesta la Comisia Județeană de Arbitraj și, dacă nu va avea succes, în instanță.

Până atunci, principalul efect al suspendării este că dr. Hriban nu va mai putea participa la procedura internă de selectare a candidatului la postul de primar al Bacăului. La nivel național, USR se află în campanie internă de desemnare a candidaților, în alte părți ale țării acest lucru s-a întâmplat deja, potrivit ex-președintelui municipalei. Competiția internă va fi urmată de una cu cei înscriși în aceeași cursă, dar la PLUS, partid cu care USR va avea candidat comun.

„Intenționam să candidez, acum nu mai pot să o fac, pentru că sunt suspendat”, a declarat doctorul. El a precizat că nu și-a anunțat oficial intenția de a candida, dar participarea la scrutin ar fi normală, ca președinte de organizație municipală.

Contactat pentru un punct de vedere, deputatul Lucian Daniel Stanciu Viziteu, președintele organizației județene USR care l-a suspendat pe dr. Hriban, a negat ferm că sancțiunea ar avea legătură cu o posibilă rivalitate. „Suspendarea nu are legătură cu candidatura la Primăria Bacău, ci cu o încălcare a Statutului USR”, a afirmat deputatul Viziteu. Potrivit acestuia, în USR Bacău sunt luate „foarte multe” decizii de suspendare. Întrebat despre viitoarele alegeri, Viziteu a afirmat că se va înscrie în cursa internă, ca să devină candidat la postul de primar al municipiului Bacău.

În urmă cu doi ani, organizația județeană a USR Bacău a fost animată de un alt scandal, cu excluderi.

UPDATE: După publicarea articolului, dr.Sebastian Hriban a revenit asupra declarației inițiale și a afirmat că, de fapt, „nu am avut și nu am intenția de a candida la Primăria Bacău”.

Vezi comentariile (19)

 • Rezultatul rasturnarii ierarhice facute de communism se vede si la USR. Adica conducatorul de atelaj a devenit conducator de partid.Semn ca suntem tot intr-o forma de communism.

  • probabil ca esti un postac usr. sau esti doar un dezorientat hastagiano-usrist care nu stie ce se inampla in jurul lui...

 • Io astept sa iasa premar vizi,,,ms sigur ca de cate ori se opreste apa la teava....astaiibate in usa si-mi da un bidon cu apa! Vrednic om!

 • Mai Lucica, nici nu ti-au dat tuleiele in politica si ai inceput sa visezi ca ai alura de macho? E interesant ca inainte de a da piept cu psd-ul va luati gaturile unul altuia, in interior. Am o intrebare; cand va inscrieti in partid nu trebuie sa dati si un test IQ? Sau macar inainte de a ajunge intr-o functie de conducere ca a ta? Nu cred, pentru ca altfel ai fi inteles ca pentru a face seppuku unui partid nu ai nevoie de sabie...

  • mai conteaza cum au aparut astia si cine e in spatele lor?au simpatizanti asta e mai grav dar vor conduce . si ne va lua mama naibii.

   • Cu o zi înainte de a depune lista pentru alegerile parlamentare. USR Bacau deja făcuse alegeri interne pentru acest lucru dar nu a mai contat... dacă a fost ordin de sus.

    PS la SIF nu a ajuns pe aripa Hrebenciuc

    • exact...iesise altu pe locul unu pe lista pana sa sune telefonul cu indicatii pretioase. restul e prosteala pt fraierii care habar nu au cine e si cum a ajuns unde a ajuns. vai de mama noastra cu ce ne asteapta cu astia...

 • Din pacate, Lucian vine pe acelasi calapod ca Necula (deputat, dar fara experienta in administratie) si o sa piarda. Exista mare presiune interna ca sa existe o colaborare cu Cristian Ghinghes, dar Viziteu se face ca ploua, deci fix pe mana lui o sa piarda. Pacat, politrucism la cote inalte!

  • Cristian Ghinges fiind cine, fiind ce? Mare personalitate politica a meleagurilor bacauane?! Mai degraba, as spune, un tinerel imberb, plin de avant si dorinta de afirmare, un rebel al cauzelor administrative locale, dar inca necopt tare intr-ale politicii majore. Se bucura natang ca DNA-ul a fost pus pe butuci (invocandu-i lipsurile - ca mai bine-i sa fie ceva deloc, decat imperfect - logic, nu?), si propunea sa construim spitale in loc sa cumparam avioane pt armata (care nu mai are destule avioane operabile nici macar cat sa-si asigure singura activitatea de patrulare aeriana uzuala). Ca sunt fonduri europene nerambursabile si din pacate neaccesate si pt destule spitale, ca bugetul sanatatii e unul, cel al apararii e altul, asta deja il depaseste...
   Dar hai "sa facem din tun tractoare si din avioane spitale", pe stil nou. Daca ar fi avut 70 de ani si scoala de partid la baza, pe langa cele 7 clase primare, l-as fi inteles....
   Biciclismul e pasiunea si cam toata expertiza lui, inca nu s-a dat jos bine de pe trotineta.
   Din pacate!

   • Cristian Ghinghes, nu Ghinges. Scuze pt greseala.
    Sa mai adaug ca, peste 10 ani, s-ar putea sa avem in Ghinghes un politician de prima mana, dar mai are de papat mult pana atunci.

 • Deci cum se știe.Si Viziteu asta este bandit.Se considera curat ca cearsaful alb,dar nu-i.Acu se apuca de aburit populație bacauana, prin fel si fel de manevre...Urat gest din partea lui.