Șase biserici din municipiu vor primi finanțări nerambursabile de 400 de mii de lei de la Primăria Bacău

Administrația locală băcăuană va da 400 de mii de lei către șase biserici din municipiu, pentru diverse lucrări de întreținere sau reparații. Proiectul se află pe orindea de zi a Consiliului Local din 29 iunie.

Parohia Lazaret va primi 75.000 de lei pentru finalizarea acoperișului bisericii

Șase parohii băcăuane urmează să primească finanțare de la municipalitate pentru diverse lucrări de întreținere și reparații ale lăcașelor de cult. Este vorba de o sumă totală de 400 de mii de lei, pe care Primăria vrea să o împartă astfel: câte 75.000 lei pentru parohiile Lazaret, Sf. Voievozi din Șerbănești, “Intrarea Domnului în Ierusalim”, Sf Voievozi Mihail și Gavril și cea catolică – Sf. Nicolae, iar 25.000 de lei pentru Fericitul Ierimia Bacău.

În total, 10 parohii au depus dosare la Primărie pentru a primi fonduri, însă patru dintre acestea nu au avut dosare complete sau anumite hârtii erau în neregulă.

Actuala conducere a Primăriei a susținut, înainte de alegeri, că nu va mai da bani la biserici prin legea 350, cea a finanțărilor nerambursabile. Unul dintre motive era că acordarea de bani pentru reaparații la biserici pe această lege era la limita legalității. Astfel, municipalitatea a identificat o altă metodă de a da bani la biserici, anume OG 82/2001.

Vezi comentariile (4)

  • Da, da, să-i dea bani ăluia de la Sf. Neculai să aibă să distrugă-n continuare frumuseţea aia de biserică! Cum naiba de nu vede nimeni măcelul ăla? Nici superiorii BOR nici Directia de Cultura... Cum naiba de catolicii au putut sa renoveze decent vechea lor biserică aflată la 500 de metri?

    • Ce ? S-a facut ceva in ton cu arhitectura generala si cu minimum de cheltuieli ? Totii acesti bani au tinte precise - unii trebuie sa beneficieze la discretie de cum se cheltuiesc si nu mai conteaza ce iese in final . Asta fac politicienii in colaborare cu cei care primesc fonduri , indiferent de provenienta lor .

  • De asta avem nevoie...de biserici finantate din bani publici.
    Asfalt pe strazile alea jegoase care arata ca dupa bombardament, nu?

  • Atatea spitale care sunt in slujba comunitatii 7 zile pe saptamana si 24 ore din 24, au probleme serioase de finantare, iar institutiile statului dau la greu bani pentru biserici care sunt in "slujba" comunitatii doar o zi pe saptamana.
    Si ar mai fi multe de spus, dar ma tem ca i-mi vor sari in cap cei indoctrinati cu iluziile promise de preoti.....

This website uses cookies.

Read More