Șapte situri arheologice, pe traseul șoselei de centură a Bacăului. Numai cazarea specialiștilor costă peste 250.000 de lei

Lucrările la varianta ocolitoare a municipiului Bacău au început în forță luna trecută, pe traseul acesteia fiind descoperite 7 situri arheologice. Trei dintre acestea au fost deja închise. Termenul de finalizare a cercetării arheologice este 1 septembrie 2019. Lucrările arheologice nu încetinesc desfășurarea lucrărilor, s-a precizat la ultima ședință de raport ținută de subprefectul Valentin Ivancea.

Foto DRDP Iași

Complexul Muzeal „Iulian Antonescu” va coordona, prin specialiștii săi, lucrul în șantier. “Se face o cercetare arheologică preventivă, se scot datele, se eliberează situl și constructorul poate merge mai departe”, a explicat directorul adjunct al instituției, Iulian Pintilie.

Pe lângă angajații muzeului, vor veni alți 12 specialiști din Iași și Buzău care să ajute la lucrări. Numai cazarea acestora ajunge la circa 250.000 de lei.

„Durata totală a contractului scos la licitație este de 120 de zile, dar specialiștii de care avem nevoie, din Buzău, Iași și care ne vor ajuta, nu vor fi cazați atâta timp. Valoarea maximă a contractului, 340.000 de lei, a rezultat în urma luării în calcul a 12 specialiști pe zi, înmulțit cu cele 120 de zile contractuale și cu aproximativ 220 de lei pe zi, de persoană”, mai arată Iulian Pintiie.

La licitația pentru serviciile de cazare s-au prezentat  3 ofertanți, iar câștigătoare a fost declarată Asociația Fotbal Club Municipal Bacău, care a venit cu o ofertă de 180 de lei, preț pe cazare și masă pentru o persoană, pe zi.

 

Vezi comentariile (10)

 • Discutiile purtate initial cu prefectura au indicat cazarea noastra gratuita, direct in siturile arheologice, pentru o eficienta operationala marita. E posibil ca Asociatia FCM Bacau sa fi venit ulterior cu aceasta oferta avand in vedere bugetarea contractului.

 • De unde atatea situri arheologice prin coclaurii astia? O fi ramas niste fier de la plugurile rupte de pe vremea lui nea Nicu si niste oale sparte sau aruncate de cei din zona, si gata, deja e de la Burebista ramas, de pe vremea egiptenilor. Si mai vin specialistii in periat gunoaie, o sa se rupa cu somnul pe santier, o sa cerna niste pamant, o sa gaseasca niste pet-uri ingropate de Decebal acum 2000 de ani, eventual poate si olita de noapte a lui iar aceasta distractie costa 250.000lei. Cu banii astia mai bine reparau nistre strazi prin oras.

  • Sau, mai bine, se cumparau niste stelaje de bere si se imparteau la jmecheri sa bea si ei ceva rece in timp ce halesc ochii la un episod din las fierbinti....Ce zici, Jona? nu suna bine? Da-i in ma-sa pe arheologi ca ei nu e baieti faini, e plictisitori cu cautatul lor printre pietre si praf...
   Doamne ajuta! Uite de aia, cand ma intreaba cineva daca sunt mandru ca sunt roman, ma blochez pentru ca nu stiu cum sa raspund! Sa fii roman inseamna sa fii compatriot si cu Jona. Jona, tu esti mandru ca esti roman? A fi roman nu tine si de istoria tarii tale? Aia cu care te lauzi tu cand bagi un mititel la gratar sau scuipi semnite in fata blocului, cu baetii.

   • Ce treaba are mandria de a fi roman si crestin ortodox cu niste resturi de oale sparte din pamant cand avem atatea cladiri prin oras care arata ca dupa bombardament, pentru alea nu s-au gasit fonduri, aici s-au gasit 225.000 lei numai pentru cazare. Ai teatrul Bacovia, o sa iti cada in cap copacii de pe acoperis si multe altele pentru care nu s-a gasit nici macar un leu si nici nu sunt sperante de la cioflingarii astia de doi bani ca o sa se schimbe ceva. Si sa fim seriosi acum, lucrarile astea se pot face intr-o luna daca nu ard gazul de pomana, ca doar nu descopera Atlantida sau mai stiu ce lume disparuta, oricum asezarile se construiau pe inaltimi.

    • Dupa competenta lor macar de doi bani vechi, cu siguranta vor descoperi Atlantida. Dar oare ce este Atlantida, pentru ca doar noi am descoperit-o.....

  • Arheologie, istorie, legislatie, reguli, proiecte, finantari...ce-s astea ?! Sa se dea banii la saraci! Sa se asfalteze o strada in Bacau, eventual sa o faca Umbrarescu pe banii lui! Cu astfel de mentalitate, ne mai miram ca n-avem nici de unele?

  • Nu de asta!
   Adevăratul motiv e ca in Primăria Bacău e un sit arheologic....primarul este o fosilă antica a babuinilor cu ochelari....de aia nu se face nimic

 • Alo, presa locala nu v-ati saturat de organizarea neavenitilor din Bacau?Au decopertat tronsonul RAR pana la giratoriul cu avion si acum pauza mare pana la asfaltare. Votati-i oameni buni!

 • I-a invatat sechelariu fratilor. NU faceti nimic 3 ani ,cate ceva in ultimul de mandate si apoi prostii uita . Din pacate chiar tine. Prostii chiar uita ca ,3 ani am stat fara apa rece in plina vara ,si ne-am cac*t pe noi 8 zile consecutive ,ca intr-un sat uitat de lume. Ca la insula nu s-a putut face nimic,strazi peticite in fiecare primavera,treceri la nivel de cale ferata ca nicaieri,investitii deloc,Programe de nici un fel..Nu se aude nimic bun din Bacau.
  Adiministratie in ultimul hal!

This website uses cookies.

Read More