SAJ Bacău a concediat-o pe asistenta ce nu a respectat regulamentul, în cazul profesoarei de religie care s-a aruncat din ambulanță

Conducerea Serviciului de Ambulanță Județean Bacău a dat publicității rezultatele anchetei interne care a fost deschisă după ce o profesoară de religie de la Colegiul „Vasile Alecsandri” a murit după ce a căzut din ambulanță, în drum spre spital. „Conform prevederilor Legii 53 din 2003 si având în vedere consecințele abaterii disciplinare s-a luat decizia de desfacere disciplinară a contractului individual de muncă a doamnei asistent medical B.G.  Măsura a fost comunicată persoanei în cauză, urmând a-și produce efectele juridice”, susține conducerea instituției. Șoferul ambulanței nu se face vinovat de vreo abatere disciplinară.

În noaptea respectivă, femeia ar fi fost preluată de pe Calea Moldovei, fiind implicată într-un accident rutier. Pe drum spre unitatea medicală, ar fi căzut din ambulanță, ajungând la spital cu traumatism cranio-cerebral. A intrat în operație, dar din păcate nu a putut fi salvată. Imediat, s-a declanșat o anchetă întrucât pacienții trebuie să fie permanent supravegheați în ambulanță.

Vezi comentariile (3)

  • Nu cred că a fost singurul caz când asistenta nu a stat în spate, lângă bolnav. De fiecare dată când am avut ocazia să asist la urcarea unui bolnav într-o salvare, am putut vedea că bolnavul era urcat în spatele salvării iar cadrul medical urca in față , langa șofer. Deci era (este ) o practică uzuală. Este păcat că s-a pierdut un om și tot păcat este că asistenta de pe salvarea respectivă este acuzată ca și cum ar fi singura care procedează așa.

  • Doar atat?A murit un om din cauza unei netrebnice care nu-si facea treaba pentru care era platita cu muuulti bani, si doar atat?

    • Dar după părerea dumneavoastră cu ce altceva ar mai fi trebuit sancționată din punct de vedere administrativ ?