S-au livrat ultimele autospeciale din programul de modernizare a sistemului de intervenții în situații de urgență

Astăzi, s-au recenționat cinci autospeciale care au revenit județului Bacău, în cadrul proiectului „Îmbunătățirea calității și capacității sistemului de intervenție în situații de urgență în condiții de iarnă”, derulat de cele 6 consilii județene din regiunea Nord-Est, prin Asociația de Dezvoltare Intercomunitară EURONEST.

Închiderea oficială a proiectului a avut loc în ședința Consiliului Județean Bacău. Președintele Dragoș Benea a declarat că județului Bacău i-au revenit, începând cu iulie 2009, utilaje și echipamente în valoare de 26 milioane lei, de la Uniunea Europeană. Contribuția locală a fost de 80.000 de lei.

Utilajele recepționate azi sunt patru autofreze de zăpadă și un vehicul șenilat, ce vor fi cedate prin contract de comodat, Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Maior Constantin Ene”

Prin implementarea acestui proiect se dorește îmbunătățirea capacității de răspuns în situații de urgență pe timp de iarnă la nivel regional, prin scurtarea timpului de intervenție pentru acordarea primului ajutor calificat sau în situații de urgență.

 

Vezi comentariile (1)