S-a prăbușit „Coloana infinitului” din Parcul Cancicov Bacău

Ansamblul „Geneza” din Parcul Cancicov Bacău este distrus aproape în totalitate de trecerea timpului și nepăsarea specialiștilor. În această dimineață, o imitație din lemn a Coloanei infinitului s-a prăbușit.

Ansamblul sculpural „Geneza” a fost realizat din lemn în urmă cu peste 40 de ani de elevii Școlii Populare de Artă din Bacău. Fără a avea o valoare culturală recunoscută, ansamblul este ornat cu motive populare preluate din zonele Berzunți, Agăș, Asău sau Dofteana.

Din cauza intemperiilor pe care le-a suportat din 1974, „Geneza” s-a deteriorat treptat, până la prăbușirea unor componente. În urmă cu doi ani, Primăria Bacău a promis lucrări de restaurare, după ce l-ar fi găsit pe unul dintre sculptori, ajuns acum aproape de centenar.

Politia Locala nu știe nimic despre prăbușirea stâlpului, însă va reveni cu un punct de vedere.

Vezi comentariile (12)

  • Pe bune? Si asta e vina primarului? Lemn in beton...stii ce inseamna asta? Crezi ca Necula era macar nascut cand arhitectul sau inginerul ala a luat decizia asta? Eu sunt de acord sa tragi la raspundere politicienii dar unii o iau pe aratura, rau
   de tot!

   • Parcul e în administrarea primăriei. Anii din urma, primarul Necula a autorizat zeci de chiolhane gen Street Food, Food Fest, Mediteranean Feest, Food Delivery, Turkish Fest... în Parcul Cancicov, care după aceste destrăbălare arăta groaznic. Parcul Cancicov este neîngrijit, stâlpi strâmbi, globuri sparte, băltoace de la tractoarele primăriei - da, în 2020 primăria are tractoare U650 la spatii verzi. De câteva luni au apărut niște alei betonate hidoase făcute după modelul "Mocheta" din zona Pietii Centrale. Astea sunt singurele "modernizări" pe lângă trasarea unor dungi cu vopsea alba pe alei (și ele la fel de hidoase) ale parcului în epoca Necula. Primarul e gospodarul orașului și el este răspunzător de tot ce are primăria în proprietate și în administrare.

    PS. Dacă la tine acasă cade o ușă, tu ca proprietar ești singurul vinovat ca nu ai întreținut-o sau reparat-o

 • Primaria nu poate promite nimic.
  PRIMARUL a promis multe si nu a facut nimic.
  El nu este in stare sa schimbe niste geamuri sparte la cladirea de birouri unde isi face veacul. Este cea mai urata si neingrijita cladire de primarie din cate am vazut.
  Daca vreti sa vedeti cum ar trebui sa arate o primarie mergeti (de ex) la Targu Frumos.

 • Nepasarea 'specialistilor'? Unde ai vazut tu specialisti la bugetari? Sincer numai pe pile, relatii si spaga ai sansa sa intri in sistem! La carma unei institutii trebuie gospodari nu politruci mari in gura!

  • Daca generalizarile astea toate, pe care le facem despre altii, sunt adevarate, inseamna ca si generalizarile facute despre noi sunt la fel. Inseamna ca, de pilda, noi, romanii, suntem hotii si pungasii Europei, nu? Tu te simti pungas, Sorin? Eu nu. Sunt sigur ca nici tu. Vezi? Poate ca si alte generalizari, pe care le faci, is la fel de absurde!

   • Ai dreptate dar cum ai vrea sa gandesc cand cunosc cateva cazuri de 'bugetari' care au ajuns acolo numai pe merite nu si le cunosc capacitatile destul de bine, n-ar rezista la locul meu de munca mai mult de cateva saptamani! Cum ai vrea sa gandesc? Si mai toata lumea stie care este procedura de a prinde un post din asta dulce! Sincer imi pare rau ca generalizez dar nu sunt departe de adevar!

    • Aveti dreptate amandoi .. dar din pacate toti suntem in aceeasi "oala" si strainii ne percep pe toti la fel..indisciplinati, corupti, fara cuvant, hoti, pungasi..si putem continua lista. Important e ca incepem si noi..unii dontre noi sa ne percepem cam la fel... dar ce putem sa facem noi ..cativa?!! E adevarat..posturile la bugetari sunt pandite foarte mult, se dau spagi . pile si cunostinte, grade de rudenie. Vedem tot mai multi copii veri neveste nepoti stranepoti intrand in sistem . dar tot vina noastra este (vorbind la general) pentru ca sistemul privat e la fel. Vorbeam de caracterizare la inceput..sistem privat pungas si hot. Nu platesc taxele , impozitele, drepturile angajatilor care muncesc pana la urma ca sclavii pe plantatie. Si atunci cum sa vrea un om normal sa stea la cheremul unui patron fara scoala si pungas pe deasupra. Macar la buget ai toate asigurate..chiar daca stai plafonat si degeaba. Unde este corectitudinea cand la prefectura iese un salariat la pensie si se angajeaza pe postul lui ..TREI pile in loc?!!! dar noi vrem sa fie asa.. datorita putregaiului ..care se numeste Romania !!

 • cand au disparut coloanele din jur nu ati mai fost revoltati?
  Este un monument care se degradeaza de cel putin 20 ani. Acum il vedeti ...

  Daca va durea burta scriati in fiecare saptamana despre asta...

  Asa, cand nu mai ai ce face, strigati cat va tine gura... Sunteti cam hoitari

 • Sa se refaca tot ansamblul cu sprijinul celor de la Scoala Populara de Arta, cu sprijinul Centrului de Cultura ' George Apostu". Chemati sculptori...si se face...tineti minte Ioan Tabacaru, Mihai Popa, Viorel Batranu si alti elevi/ colegi de-ai lor...

This website uses cookies.

Read More