Reținuți pentru că au luat bani și bijuterii de la două bătrâne prin metoda „Accidentul”

Polițiștii băcăuani au reținut doi bărbați din Moinești care ar fi obținut 6300 de lei și bijuterii, de la două bătrâne de 78 și 81 de ani, folosindu-se de metoda „Accidentul”.

Foto arhivă

Cei doi erau doar cărăușii celor care au gândit înșelătoria. Capii grupării sunt – se pare – persoane încarcerate deja în Penitenciarul din Bacău. Deși, în teorie aceștia nu au acces la surse de comunicare cu exteriorul (telefoane mobile), ei au reușit să le contacteze și să le păcălească pe cele două femei.

„În urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit că, în lunile noiembrie 2017 şi februarie 2018, persoane private de libertate în Penitenciarul Bacău ar fi indus în eroare două persoane vătămate, prin atribuirea de calităţi  mincinoase, solicitând sume de bani de la acestea. Ulterior, aceştia i-ar fi dirijat pe cei doi bănuiţi către adresele a două bătrâne, din Bacău, de unde ar fi ridicat sumele de 6300 de lei şi bijuterii”, a declarat agentul șef adjunct Cătălina Crețu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Bacău.

În urma anchetei, oamenii legii au recuperat bijuteriile și le-au înapoiat proprietarelor. Cei doi moineșteni au fost reținuți pentru 24 de ore și vor fi duși în fața magistraților cu propunere de arestare preventivă.

Share this post: