Referendum pentru modificarea Constituţiei – 4,73% prezenţă la vot până la ora 21.00, în județul Bacău – UPDATE

UPDATE: Sâmbătă, până la ora 21.00, când s-au închis urnele, au votat la referendumul pentru redefinirea familiei 5,72% dintre alegătorii din județul Bacău, potrivit datelor centralizate de Biroul Electoral Central. În țară, przența la vot a fost de 5,72%.

UPDATE 20:30: Biroul Electoral Central anunță o prezență la vot, până la ora 19:00, de 26.389 persoane, adică 4,36%. La aceeași oră, la nivel național, prezența la vot era de 5,15%.

UPDATE 17:30: Conform cifrelor Biroului Electoral Central, până la ora 16:00, au votat 3,35% dintre băcăuani, 20.288 de persoane. La aceeași oră, la nivel național, prezenta la vot era de 3,78%.
UPDATE: Potrivit raportării Biroului Electoral Central, până la ora 13:00, au votat 2,32% dintre băcăuani, adică puțin peste 14.000 de persoane. La aceeași oră, la nivel național, prezenta la vot la referendumul de modificare a Constituţiei era de 2,54%.

ȘTIREA INIȚIALĂ:
Circa 5.700 de cetățeni – 0,94% din totalul de aproximativ 605.000 al alegătorilor din județul Bacău – s-au prezentat la urne până sâmbătă, ora 10:00. Cu această prezență la vot, Bacăul nu se situează nici în fruntea, nici la coada clasamentului, dar sub media națională.

La nivel național, prezenta la vot la referendumul de modificare a Constituţiei în sensul redefinirii familiei era de 0,97 la sută, numărul votanţilor fiind de 177.941 la ora 10.00, potrivit datelor transmise de Biroul Electoral Central (BEC).

Secţiile de votare se vor închide la ora 21.00. Întrebarea adresată alegătorilor la referendum este „Sunteţi de acord cu legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament?”, iar la aceasta alegătorii trebuie să răspundă cu „Da” sau „Nu”.

Sunt aşteptaţi să voteze aproape 19 milioane de cetăţeni români, peste 672.000 dintre aceştia fiind în străinătate. Referendumul este validat dacă prezenţa la vot este de 30 la sută, iar 25 la sută dintre cei care participă votează „Da”.

Vezi comentariile (7)

 • @NENE Agenda murdara si secreta ,intr-o forma sau alta,au toti cei ajunsi la putere,incepand cu sas-ul vostru.Niste scarbe,care mai de care,periculoase pentru un popor amortit...in curand de frig.Crasmar sau profesoras,orice meserie are valoarea ei sau implica furtisagurile ei.Comportamentele parentale sunt foarte importante pentru perioada adulta a cuiva.Cand copilul este soi rau rusinea parintii si-o ascund cum pot.Cand se fura case,terenuri...gastile sunt clar formate.Cine vorbea despre pericolul dictaturii proletare ?? Vorbesti despre ordine juridica,despre dusmanii poporului...apa de ploaie !! Daca ai un dram de constiinta,nu mai incerca sa dai lectii,n-ai dar ! Citesc zilnic,presa locala( nu si laturile de la Ferma lui Avram!)si,din cand in cand,simt ca am ceva de spus.Daca intoleranta se manifesta agresiv la publicatia voastra,nu are rost sa continui.Voi scrieti ..Lasa un comentariu si apoi va jigniti cititorii(tot ca la Ferma aluia).Impiedicati-ma sa postez opiniile mele dar nu ma veti convinge ca sunteti persoane valoroase .

 • Bacauanii,ca si majoritatea romanilor,au dovedit indiferenta fata de casatorie,sustinand, voalat ,adevarul ca toleranta excesiva face ca handicapatii sa ne ofere tara lor atunci cand,pentru cateva minute, li se ocupa locurile rezervate in parcari iar lesbienele si poponarii sa ne dea lectii.Normalii devin,incet-incet, minoritate pregatindu-se sa accepte si pedofilia si zoofilia( iubirea nu se voteaza ??!!).Popor stupid ,anticipa un...scriitor.

  • nu e vorba de asta. Intrebarea din referendum era interpretabila si in codul civil este interzisa casatoria si parteneriatul civil intre persoane de acelasi sex. Romanii si Bacauanii si-au exprimat, prin neparticipare, nemultumirea fata de Dragnea si PDSR. Te rog vezi declaratia Episcopului Husilor.

   • Principiile morale ni le formam in timp, trecand de la imitarea comportamentelor din familie la internalizarea lor pe baza constientizarii semnificatiilor in context social.Nu am nevoie de preoti ca sa discern intre bine si rau, nici de imaginea lui Dragnea pentru a-mi exercita dreptul de a-mi exprima opinia prin vot.Dragnea ar trebui sa lase partidul sa se descurce.Chiar sa plece,cu partid cu tot,de la Putere.Johannis si ai lui trepadusi ar trebui lasati sa faca din noi si tara ce si-au propus. Vom fi EUropeni.PROSTIA SE PLATESTE ! Vom plati prostia si lacomia altora!!!Deja slugarim la usi straine.

    • Sa intelegem ca hotia si imoralitatea majoritatii covarsitoare a pesedistilor se datoreaza faptului ca au fost de mici orfani, au crescut pe strazi, au imitat si ei pe cine au putut, pe smecherii mai mari, au internalizat si ei ce-au inteles, adaptandu-se mediului, contextului social furacios si mincinos? Saracii de ei, acu ii inteleg si ii compatimesc sincer! Propun sa-i strangem laolalta si sa-i trimitem la casa de copii, aia cu regim inchis, ca tot au buna parte dintre ei dosare penale...
     Iar noi vrem UE, da, Europa, cu bunele si relele ei, ca de raiuri impuse de la rasarit suntem satui pt inca 100 de ani, stim ce-am avut de-acolo...
     Si daca va ganditi c-ar fi o cale, cea de mijloc, cu curu-n doua luntrii, iar va inselati, cum s-a inselat si Batu Ceasca, de l-au dat jos agenturili din vest dar si din est, acestea din urma aducandu-i si glontul. Nimic n-ati internalizat din istorie, tot orfani sunteti si in privinta ei.
     Asa ca, lasaati-neeee, dar cat mai repede, ca sa ne putem recupera cat mai usor.

     • E suficient sa citim declaratiile publice sau private ale unor pesed-isti sau fosti psdisti (de la Cristian Diaconescu la Corina Cretu zilele trecute, de la V. Ponta la Catalin Ivan si Tutuianu - cel mai recent) despre competenta actualului guvern, cat de bun si de neinlocuibil este el...
      Mai rar asa competenta, ma cherie, chiar nu iegzista alternativa! Cu Dancila tot inainte, mandri pionieri, pana la ridicol si inapoi, pana il inlocuim de tot pe bula din bancurile populare cu corespondentul lui feminin.
      Pai daca n-ati vrutara Dragnea, El Condamnate, ce sa va fac eu?!
      Las ca scapa el de condamnari, da Slugarel ala amnistieri, gratieri si ce mai trebuie acolo, si devine supermegacompetentul Dragnea El Comandante, lidero mahimo, cum a simtit c-a fost dintotdeauna, sau cel putin de cand era carciumar si deja domnea ! Sa fie sprit la toata lumea!hac!
      Sunt membru a unui partid? Iaca surpriza ca nu-s, si indemn pe oricine sa voteze pe cine vrea, numai pe hotii DOVEDITI nu! Cu-atat mai putin pe cei care-s si organizati intr-un partid cu agenda murdara si secreta, ca infractiunile cu premeditare, programatice si organizate sunt 2 trepte de gravitate mai sus peste tot in lume. Iar cine incearca sa rastoarne si ordinea juridica care le-a scos in evidenta faptele, incepand sa-i trimita unde le e locul, astia sunt deja adevarati dusmani ai poporului! Sintagma-i veche, categoria-i noua, ciocoii vechi dar noi. Tovarasi preschimbati in feudali...
      Nelo, nelo, trotinelo, dar aia de la desteptarea adormitoare nu te mai primesc sa postezi la ei?...

     • NENE,se vede ca ai legaturi cu propaganda de partid.Doar astia critica fara sa puna nimic bun in loc.Vezi ideologia ...guvernului Ciolos si # rezist...Jos PSD. Pe voi cine va mai poate recupera?? Mereu pe strada,mereu distrugand ce nu va apartine....niste batausi lipsiti de educatie,saltatori de ...sani si coate pe holurile Parlamentului,ametiti de...fumuri. Hoti ii considerati doar pe adversari (cand oare strugurii par acri?),dar cum este cel care a scos oamenii varstnici din apartamentele lor si si-a insusit prin fals 6 case de parca avea cui sa le lase mostenire ???!!!Nene,te las,poate mai ai sanse sa te recuperezi...