Recompense financiare pentru elevii cu calificative bune. Consiliul Local dă 500 de lei de absolvent

Consilierii locali urmează să aprobe alocarea unor recompense de la bugetul local elevilor care au încheiat cursurile învățământului profesional și tehnic și în urma susținerii examenelor de certificare a calificării profesionale au obținut calificativul excelent. Aceștia vor primi fiecare câte 500 de lei pentru rezultatele lor.

Consiliul Local Bacău

133 de absolvenți vor primi în total 66.500 de lei constând în astfel de premii. O parte din ei s-au specializat în meseria de ospătar, mecanic auto, tâmplar, confecționer produse textile, instalator, bucătar, electromecanic, vopsitor, cofetar-patiser, electrician constructor, electronist, dar și frizer-coafor sau chelner. „A devenit evident pentru toată lumea că învățământul profesional este absolut necesar, pe piața muncii existând un deficit de personal tânăr și calificat. În plus, mulți tineri ajung după patru ani de liceu teoretic să nu aibă nici o calificare și diplomă, prima lor opțiune fiind șomajul”, se arată în expunerea de motive la proiectul prin care se va aproba premierea.

Primăria anunță și că în viitorul an școlar va demara o campanie de promovare a învățământului profesional și tehnic, iar pentru realizarea transferului elevilor din școală pe piața muncii se va organiza „Bursa locurilor de muncă”, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar, Camera de Comerț, Direcția de Tineret și firmele private. Totodată, primăria va recompensa și absolvenții învățământului liceal, filieră vocațională de la Colegiul Catolic, Colegiul de Artă, Colegiul Pedagogic și Liceul cu Program Sportiv. Concret, elevii care au obținut medii peste 9 la bacalaureat vor primi 500 de lei fiecare. Pentru premierea celor 29 de absolvenți suma totală alocată este de 14.500 de lei.