Recidivistă din Onești arestată pentru metoda „accidentul”

Foto arhivă

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oneşti o cercetează pe Diana Tănăsache, cunoscută recidivistă, pentru complicitate la înșelăciune. Ea a primit de la doi pușcăriași din penitenciarul Galați 2.000 de euro, 260 de lire sterline și 9.800 de lei, bani proveniți de la victime ale „metodei accidentul”.

Statisticile arată că 90 la sută dintre persoanele care comit infracţiuni de acest fel sunt deţinuţi. Aceştia sună din închisoare, la întâmplare, de pe telefoanele mobile cu cartelă deţinute ilegal, la numere de telefon fix. Escrocii caută să sune în jurul orelor prânzului, când, în mod normal, persoanele tinere ar trebui să fie la serviciu, iar şansele ca la telefon să răspundă un pensionar sunt mai mari.

De multe ori, aceştia se recomandă drept avocaţi şi anunţă persoana care răspunde la telefon că fiul sau fiica acesteia a comis un accident rutier şi este nevoie urgentă de 10.000 de lei pentru o „înţelegere” cu procurorul sau cu victima. În cazul în care persoana sunată depune banii ceruţi în contul indicat de escroc, suma respectivă este ridicată de la bancă de un complice al acestuia.

Diana Tănăsache a fost arestată preventiv pentru 30 de zile.