Razie printre comercianții de pește din Bacău. Patru dosare penale și amenzi de 70 de mii de lei

Polițiștii din județul Bacău au efectuat, sămbătă, 68 de controale, în cadrul acțiunii desfășurate în principalele pieţe comerciale, pentru prevenirea și descurajarea  evaziunii fiscale în domeniul comerţului cu peşte şi produse din peşte, precum şi carne şi produse din carne.

Activităţile desfășurate, se înscriu în planul de acţiuni la nivel naţional, dispus de Şeful Poliţiei Române, pentru perioada 2- 9 aprilie, pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale premergător Sărbătorilor de Paşti, cu preponderenţă a celor de evaziune fiscală.

Poliţiştii au executat 68 de controale, la 60 de societăţi comerciale și 55 persoane fizice. În urma controalelor, au fost înregistrate 4 de dosare penale, dintre care unul pentru evaziune fiscală, valoarea estimată a prejudiciului cauzat fiind de 15 645 de lei.

Poliţiştii au aplicat 79 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 69 355 de lei. De asemenea, poliţiştii au confiscat 65 de kg. de pește și produse din pește, în valoare totală de 1185 de lei.

 

Share this post: