Raport îngrijorător al Poliției! Jumătate din școlile din județ nu au pază. Vezi care este colegiul unde s-au semnalat cele mai multe infracțiuni!

Dintr-un raport prezentat de Inspectoratul de Poliție Județean Bacău reiese că la ora actuală jumătate din școlile din județ nu sunt păzite. În primele cinci luni ale anului s-au comis 20 de fapte penale, majoritatea furturi.

Conform raportului, din cele 794 de unități școlare din județul Bacău, 392 nu au niciun fel de pază, iar două unități din mediul rural nu au nici măcar gard împrejmuitor. De asemenea, doar 21 de unități au autorizații de securitate la incendiu.

Colegiul Dumitru Mangeron, primul în topul infracțiunilor

Inspectoratului de Poliție i-au fost arondate 750 de unități de învățământ, restul fiind în sarcina Jandarmeriei și Poliției Locale. În perioada ianuarie – mai, au fost constatate 20 de fapte penale, 18 în mediul urban și două în cel rural. 12 au fost furturi, iar 8 loviri. Din toate aceste cazuri, în 9 dintre ele au fost cercetați elevi implicați în săvârșirea lor.

Colegiul Mangeron, în top

În ceea ce privește victimizarea minorilor, au existat 18 cazuri. Cele mai multe, patru la număr, din care două furturi și două loviri, la Colegiul Tehnic Dumitru Mangeron. Următorul colegiu cu probleme este CN Pedagogic Ștefan cel Mare, cu două furturi și Colegiul Grigore Antipa.

Cifrele sunt, conform Poliției, în ușoară scădere față de aceeași perioadă a anului trecut. Conform raportului, IJP Bacău a desfășurat 1300 de patrulări în zona unităților preuniversitare și 115 acțiuni pentru prevenirea absenteismului și a victimizării elevilor prin accidente rutiere. S-au acordat 78 de amenzi în total, 229 de elevi fiind în situații de absenteism. De asemenea, polițiștii au desfășurat 516 activități de prevenire.

Vezi comentariile (1)

  • Dar despre scoala cu 30.000 absente nemotivate, cu inspectii fictive la grade didactice, cu delapidari, falsificari de situatii, modificari de incadrari prin fals, uz de fals, schimbari de viabilitati de post fara stirea si aprobarea CA ului din scoala, conflicte de interese, cu deturnari de fonduri(Isj Ba stiind toate acestea si fiind complice la aceste fapte) cand faceti o ancheta beton???Diriginti, directori care nu au luat nicio masura legala pentru aducerea elevilor la scoala.La BERZUNTI se intampla toate astea. Interesati-va!!