Raluca Pătulea, tânăra din Glăvănești ucisă de un libian, era pe jumătate oarbă

Tânăra ucisă de iubitul libian într-un apartament din Capitală era din Bacău şi absolvise facultatea de drept internaţional. Locuia de aproape un an împreună cu Ahmed Othman, în vârstă de 24 de ani. Acum, va fi înmormântată în satul natal.

Scurta poveste de viață a Ralucăi Maria Pătulea, tânăra din Glăvănești, județul Bacău, căreia iubitul libian i-a tăiat gâtul de la o ureche la alta, este una impresionată în care ambiția și dorința de a-și împlini visul de a deveni un celebru avocat au ajutat-o să treacă peste orice bariere, notează libertatea.ro.

Chiar și atunci când, elevă fiind, medicii i-au înlocuit ochiul drept cu o proteză din cauza unei afecțiuni cronice, Raluca nu s-a abătut de la drumul ei. Deși pe jumătate oarbă, tânăra și-a terminat studiile cu brio, a învățat patru limbi și mai avea doar un pas până să îmbrace roba de apărător. Drogat, Ahmed Othman i-a interzis visul și a ucis-o cu o lovitură de cuțit…

Raluca s-a imaginat dintotdeauna îmbrăcată în robă, pledând cu pricepere la bară procese importante, judecate la nivel internațional. Și, pentru ca visu-i să atingă orizontul împlinirilor, fata a sacrificat totul. S-a dedicat învățăturii. A fost mereu prima în clasa ei. La școală, la liceu…Nici măcar atunci când părinții – Gheorghe (50 de ani) și Daniela (45 de ani) -, au lăsat țara amanet trecutului și au căutat o pâine mai albă printre străini, în sudul Italiei, eleva de atunci nu s-a abătut nici un pas de la idealurile ei.

Plecată de cinci ani din satul băcăuan Glăvănești, tânăra a luat drumul Capitalei unde a devenit studentă la ”Drept” și, mai apoi, masterand. Cum a ajuns însă Raluca – un copil excepțional, eminent, care a terminat liceul cu o medie care se apropie de zece -, în anturajul libianului Ahmed Othman, nimeni nu știe exact. Familia bănuiește că l-ar fi putut cunoaște în foarte multele ei activități de voluntariat în care s-a implicat prin organizații non-profit.

În cursul zilei de ieri, trupul neînsuflețit al Ralucăi a fost luat de la IML și dus acasă, cu o mașină mortuară, în satul natal Glăvănești unde întreaga familie a uitat de nunta mezinei și se pregătește de înmormântare. Tânăra, care se visa o avocată de succes, dar care a sfârșit cu gâtul tăiat, răpusă de un libian cu mințile făcute praf de drogurile consumate, își va găsi odihna veșnică în cimitirul așezării moldave.

Citiți articolul integral, în libertatea.ro.

Vezi comentariile (4)

  • Articolul exprima multa compasiune fata de o tanara care,in ciuda problemelor cu care s-a confruntat, a urmat cu perseveranta calea afirmarii personale.Intr-o tara in care exista atatia psihopati...vietile si destinele celor multi sunt sacrificate cu atata usurinta! Dumnezeu sa o ierte si sa o odihneasca in pace ! Cuvintele nu pot exprima suferinta familiei .Condoleante !

  • Nu vă este un pic rușine să aberații atât pe un subiect atât de sensibil pentru apropiații fetei??????
    Mai bine de 70% din informații sunt false, pe langa subiect sau presupuse.
    Ținând cont de faptul că acest articol a fost publicat de ziarul local, as dori, că din respect pentru familie sa ștergi aceasta aberație de doi bani și să îți iei munca de presupus jurnalist in serios. Scrii doar adevarul și atât.

  • Ce folos? a învățat atâta, și-a dat silința și la un momentdat un ..... ia luat viața! ia spulberat toate visele!!! așa e viața pt unii, pt alții! nu știi ce-ți rezervă ora următoare! condoleanțe familiei și Dumnezeu s-o ierte și să o odihnească în pace.