PSD Bacău reacționează în problema apei: „Îl susținem și suntem solidari cu primarul Cosmin Necula!”

Criza apei din Bacău a nemulțumit populația, iar partidele de opoziție au cerut demisia primarului Cosmin Necula (PSD). „Demisia de onoare este singura soluție la care primarul Cosmin Necula ar trebui să apeleze după ce o nouă avarie a lăsat fără apă orașul Bacău, în plină vară”, a arătat PNL Bacău, într-un comunicat de presă de marți.

În replică, PSD Bacău afirmă că îl susține pe primarul Cosmin Necula, care nu are niciun motiv să demisioneze. Senatorul Dragoș Benea, președintele PSD Bacău, a mers mai departe și a afirmat că nici fostul primar liberal, Romeo Stavarache, și fostul director CRAB, Răzvan Găină, nu pot fi făcuți responsabili pentru „improvizațiile” descoperite la conducta de apă.

Într-o conferință de presă susținută alături de parlamentarii Elena Hărătău, Costel Dunava și Ionel Floroiu, și de vicepreședintele Consiliului Județean Ionel Pravăț, senatorul Dragoș Benea, liderul PSD Bacău, a spus că mesajul partidului este de susținere și solidaritate cu primarul Cosmin Necula.

„Frustarea oamenilor este justificată, dar nu e cazul să demisioneze actualul primar sau managerul CRAB aflat în funcție de 4 luni”, a spus Benea. El a apreciat că se impune instituirea unei comisii administrative, iar specialiștii să identifice cauza.

„Nu știu dacă e cazul unei plângeri penale, dar o anchetă trebuie făcută. Cauza poate fi la proiectant, la executant sau la comisia de recepție, de aceea s-a cerut demisia directorului tehnic, care a fost șeful comisiei ce a recepționat lucrările în 2011. Strabag și Hidroconstrucția sunt firme prea mari, ca să aibă de câștigat din compromisurile constatate la aducțiunea de la Valea Uzului”, a spus senatorul Benea.

Liderul PSD s-a referit la faptul că, acolo unde s-au produs defecțiunile din ultimele zile, zona este vulnerabilă, deoarece conducta are coturi la 90 de grade, după o subtraversare a căii ferate. În plus, conducta este „gâtuită”, în sensul că trece de la 1000 de mm la 800 de mm și iar la 1000 mm.

„Poate s-au făcut compromisuri prin dispoziții de șantier, pentru că la nivelul garniturilor s-au găsit improvizații. În urma anchetei, nu vor apărea drept vinovate nume sonore, ci din eșaloanele 2 și 3. Nu Răzvan Găină (fostul manager – n.n.) sau Romeo Stavarache (fostul primar, de la PNL – n.n) sunt vinovați. Probabil, cei care au lucrat au improvizat tocmai în zona vulnerabilă a conductei”, a declarat senatorul Benea.

Liderul PSD a mai apreciat că, în opinia sa, primarul ar trebui să stea de vorbă cu o delegație a protestatarilor, cărora să le explice pe larg situația. Benea a mai spus că printre cei care trebuie să stea de vorbă cu oamenii ar trebui să fie și fostul șef de proiect de la Hidroconstrucția (firma care a subcontractat lucrarea de la Strabag, în perioada 2008-2011) și care acum lucrează chiar la CRAB.

Dragoș Benea a concluzionat că problemele de la CRAB sunt mult mai profunde, iar managementul companiei se pregătea oricum să facă un raport public despre situația gravă a societății. „La CRAB, ori se rezolvă chirurgical, ori finalul e aproape”, a declarat Benea. Unele dintre cele mai mari probleme sunt „salariile mari și un nivel profesional destul de îndoielnic”.

Share this post:

Vezi comentariile (25)

 • Sa ne explice cineva de ce la spălătoriile de pe
  Bradului curge apa in continuu ia la blocurile de lângă nici un strop.

 • A uitat Benea cand era viceprimar si ne prostea si se rastea la noi:"Bacaul oras de 5 stele! Cine n-are bani sa plateasca impozitele, sa plece!" Noi nu am uitat! El ce a dacut pentru a rezolva criza apei?

 • Lucrurile sunt simple...
  Cei din conducerea CRAB împreună cu cei din Consiliul de Administrație si din Primarie, care si-au dat acordul sa "agațe" orasul doar de o conducta si sa renunte definitiv la sistemul vechi sunt CRIMINALI si merita PUȘCĂRIA.

  Benea e crescut de Hrebenciuc si stie cum sa directioneze atentia defectiunii catre muncitori sau in alta parte dar NICIODATĂ nu o sa-si ASUME responsabilitatea pentru CEVA..... ..NICIODATA...

 • In sfârșit văd din articol ca avem un "specialist" in lucrările de alimentare cu apa. Prezintă cauzele avariei, da variante de lucru in continuare. Executantul este foarte bun, proiectantul este relativ bun, dirigintele de Santier este si el relativ bun, deci cei 3 care trebuiau sa realizeze cartea tehnica. A rămas Acarul Păun președintele comisiei de Recepție care avea obligația sa verifice aceasta carte tehnica împreuna cu comisia vinovatul de serviciu. Hai sa lăsam o comisie de adevărați specialiști sa dea verdicte.

 • Este cazul sa lăsam o comisie de adevărați specialiști sa dea un verdict asupra cauzelor. Ne-am saturat de "concluziile" date de necunoscători in aceste probleme tehnice.

 • bullshit!!!
  nu ne intereseaza ca va sustineti unii pe altii, stire de kkt, ca si situatia din oras!!!!
  nu putem sa ne satisfacem cele mai elementare necesitati, nu putem merge la munca decenti, blocurile miros ca o hazna, batranii nu pot cara niciun metru bidoanele voastre nenorocite, unitatile medicale nu au apa, iar voi VA DECLARATI SOLIDARITATEA????
  nu ne intereseaza decat sa URGENTATI rezolvarea problemelor uriase cu care se confrunta acest nenorocit de oras, lasati solidaritatea ca nu ne serveste la NIMIC!
  nu s-a facut nici REZERVA, nici CENTURA, insula de agrement e un loc in paragina, sensul giratoriu de la Serbanesti e o poveste, zona stadionului e jalnica, iar voi va declarati solidaritatea??!!

 • Incompetentii si infractorii sunt intotdeauna solidarii. Vinovati de actuala situatie sunt cei din strada care fara disernamint cer demisia minunatului nostru Primar. Linga el pozeaza alta somitate locala D.Benea si care din cite am auzit nu este strain de viata tihnita a celor de la CRAB. Partidul a cerut unitate, indiferent ca orasul este o insula in mijlocul unui ocean de rahat. Slugile maretului patid ne ofera solidaritate si sustinere fara sa se gindeasca o clipa ca daca ar avea doar un miligram de decenta si bun simt si-ar fi dat demisia in masa de mult timp. Cind in fruntea partidului troneaza infractorul Dragnea, atitudinea sobolanilor rosii nu poate fi alta decit cea care ni se ofera. Peste Bacau pe inserat adie mireasama dulce de rahat......mediul si mirosul preferat al pesedeilor.

 • Fiecare este liber sa sustina pe cine vrea.
  Il puteti sustine pe Necula (sa nu cada daca are un echilibru mai precar) dar nu ni-l bagati in fata si nu il ridicati in slavi ca fiind salvatorul orasului.
  Si mai ales ca fiind priceput. Pana acum are zero realizari din ceea ce a promis.
  Daca nu mai aveti hartiile cu promisiunile lui sigur vi le poate pune cineva la dispozitie.
  El se cam dezice de acele promisiuni si spune ca erau ale partidului nu ale lui ca persoana fizica.
  Gasiti niste minciunele despre anul 2018 care va fi anul investitiilor (??) si in Desteptarea din 19.02.2018.
  Aveti aici cateva exemple (pe langa proiectele mari pe care le da ca fiind aproape gata):
  "– se are în vedere relocarea Stației de Salvare, care să fie mutată în zona ISU, pe Milcov. Pe actualul loc al Stației de Salvare ar urma să se realizeze o zonă de parcare
  – se vor realiza trotuare în Șerbănești, în zona străzilor Tecuciului, Calea Romanului
  – un pod destinat pietonilor și bicicliștilor este preconizat a se realiza între Insula de Agrement și malul stâng al Bistriței
  – se vor moderniza stațiile de autobuz și se vor integra sisteme de afișaj electronic care să anunțe timpul de sosire al autobuzelor
  – se finalizează proiectarea pentru refacerea Stadionului Municipal
  – începe modernizarea sistemului de iluminat public; vor fi montate 300 de corpuri de iluminat cu LED în zona străzilor Bicaz, Aleea Proiectantului, str. Electricienilor
  – se va crea un Dispecerat urban pentru siguranța traficului și se vor monta camere de supraveghere în oraș.
  – toată zona în care se află modulele comerciale din parcarea de la Piața Centrală va fi refăcută pe un proiect de imobil cu parter și etaj."

  Totul este la nivel de "se va....". Poate spune acum cand a trecut mai mult de jumatate din an daca are ceva cu "s-a realizat...."? Ceva finalizat nu hartii .

  Daca tot este o asa capacitate si va este drag il luati-l acasa si puneti-l in rama.
  Daca aveati 0,1% sperante ca veti mai castiga urmatoarele alegeri la primarie va puteti lua adio ca partid. Sau poate bacauanilor le place si va aleg iarasi. Sau culme culmilor chiar pe el !! Niciodata nu se stiu limitele masochsismului.