PSD Bacău, prima ședință în opoziție: „Vrem să recuperăm voturile care s-au dus la Mircea Diaconu”

Partidul Social Democrat Bacău a ținut, vineri, prima ședință de CEx în opoziție. Concluzia a fost că cele aproximativ 26 de procente obținute în turul întâi al alegerilor prezidențiale sunt satisfăcătoare.

La conferința de presă au participat eurodeputatul Dragoș Benea – președintele PSD Bacău, deputatul Lucian Șova – președinte executiv, Sorin Brașoveanu – președintele Consiliului Județean, deputata Theodora Șotcan, senatoarea Carmen Dima, Silviu Pravăț – vicepreședintele CJ, alți parlamentari ai PSD Bacău

„Rezultatul este satisfăcător, nefiind cauzat de probleme de organizare. Ne pregătim pentru turul al doilea și așteptăm cu înfrigurare o dezbatere între cei doi candidați”, a declarat eurodeputatul Dragoș Benea, președintele PSD Bacău. Rezultatul de la urne a fost afectat în județul Bacău de excluderile primarilor din Bacău și Târgu Ocna pentru neperformanță administrativă, decise înaintea alegerilor. În cazul primarului Cosmin Necula, a precizat liderul social democrat, excluderea a fost decisă de același Comitet Executiv care, în 2016, la Sinaia, l-a desemnat drept candidat al PSD.

Potrivit conducerii PSD, în primul tur, candidatul PNL a atras voturi de la simpatizanții USR PLUS, în timp ce o parte a electoratului PSD a optat pentru Mircea Diaconu (independent, susținut de Pro România). „Ca obiectiv, ne propunem să recuperăm voturile care s-au dus la candidatul Mircea Diaconu”, a  afirmat Dragoș Benea.

Scorul obținut de PSD în județul Bacău a fost același cu cel de la alegerile europarlamentare. De asemenea, deși susținut de primarul Bacăului, Mircea Diaconu a obținut în Bacău circa 11 procente, iar la Onești a depășit 15%.

„Anul viitor, avem 94 de bătălii locale, din care PSD își propune să câștige cât mai multe”, a spus Benea. Social-democrații își vor stabili candidații în urma unor sondaje. „Cosmin Necula a compromis ideea de tinerețe la Primăria Bacău, e foarte posibil ca oamenii să nu ceară tinerețe, ci competență și experiență”, a creionat liderul PSD portretul candidatului.

 

Vezi comentariile (1)

  • Mircea Diaconu ? Sunt om de stanga, si am votat in primul tur, cu sincer entuziasm, Paleologu, chit ca este membrul unui partid - PMP - pe care il detest profund. Asta pentru ca stiu ca presedintele Romaniei nu face parte din niciun partid, nu are voie sa faca politica de partid si ca atare, manipularea cu partidele care se bat in numele candidatilor face rau ambilor candidati. Beneo, am noutati pentru tine - se prefigureaza un masiv vot negativ. Werner a fost votat nu de 38 la suta dintre romani, ci de 19 la suta, pentru ca prezenta la vot a fost de 50 la suta. Daca reusesti, ca atare, sa scoti un sfert din electorat la vot si daca liberalii, in paralel, mai fac multe tampenii ca sa enerveze lumea si sa ii capaciteze pe un vot anti-mutu, Dancila castiga fara probleme. Numai ca pentru asta tre sa muncesti, frate. Si nu in birou. Mergeti pe teren, mutati-va fundul, vorbiti cu oamenii, cu cei de la tara, si nu cu argumente cretine...