Proiectul privind Societatea de Servicii Publice a picat din nou la vot. Viceprimarul Scripăț a declarat că PMP are propriul program

Proiectul delegării unor servicii din Primărie către Societatea de Servicii Publice Municipale Bacău a picat din nou la vot. Deși alianța PSD-ALDE-PMP avea majoritatea de două treimi, deoarece Cristinel Manolache și ceilalți aleși PSRo au fost excluși din Consiliul Local, proiectul tot nu a întrunit numărul necesar de 13 voturi. Ceea ce înseamnă că un membru al alianței a votat alături de opoziție.

Constantin Scripăț, Dragoș Ștefan și Cosmin Necula

Deși votul a fost secret și nu se știe cine a votat împotrivă, privirile au fost ațintite asupra viceprimarului Constantin Scripăț, șeful PMP Bacău. Acesta a făcut o declarație interesantă înainte de vot, susținând că nu se află în alianță cu PSD, ci doar a constituit o majoritate cu partidul social-democrat, iar odată cu acest vot își joacă cartea politică.

“Ca urmare a componenței Consiliului Local, se pare că votul nostru (PMP – n.n) poate fi decisiv. PMP chiar dacă e relativ mic, ajută la crearea unei majorități și e un fel de mândrie pentru noi. Am venit în această majoritate, însă nu în alianță, să fie clar. Avem programul nostru […] Noi am avut discuții la nivel central și local dar trebuie să luăm o decizie înțeleaptă. Oricum votăm, vor fi interpretări. Ne jucăm cartea politică. Nu știu dacă după votul de astăzi voi fi trimis în opoziție, am luat în calcul toate posibilitățile”, a declarat Scripăț, care a mai spus cu jumătate de gură că SSPM are urma să îi ia multe dintre atribuțiile sale ca viceprimar.

Cei 5 aleși PNL nu au participat la vot, iar independentul Cristian Ghingheș și-a anulat votul.

Primarul Cosmin Necula a „tunat” tot împotriva opoziției

După ce proiectul a picat, primarul Necula a lansat o serie de acuzații tot la adresa opoziției, subliniind că nu a vrut să facă niciun fel de negociere pentru a trece hotărârea de CL.

“S-a transformat în războiul unora împotriva lui Cosmin Necula. Unii care își închipuiau că pot să facă negocieri pe sub masă sau care se pot lupta să ia vreun post. Sunt unii supărați pe mine că nu le-am dat bani. Această societate e a orașului Bacău și nu a PSD-ului sau a PNL-ului”, a declarat primarul.

 

Vezi comentariile (3)

  • felicitari d-le viceprimar scripat,ati dat dovada inca odata ca sinteti un om de inalta tinuta si nu un lingau politic.

  • Sunt cateva posturi de sefi libere. Dupa ce prind unul (sau mai multe in functie de interesul,vointa si putinta primarului) cei de la PMP isi revin si voteaza.