PROIECT: Poliția Locală Bacău intră la slăbit. Schema de personal va fi redusă cu 50 la sută

PSD Bacău anunță că va propune reducerea cu 50% a schemei de personal a Poliției Locale Bacău. Aceasta este a doua inițiativă a social-democraților, după proiectul de desființare a structurii de informatori voluntari. Se are în vedere și reducerea cheltuielilor cu lefurile polițiștilor locali, care acum depășesc 10 milioane de lei anual

Într-un comunicat de presă, PSD Bacău menționează cât se alocă de la buget pentru activitatea polițiștilor locali. Conform Raportului de activitate pe anul trecut, la 31 decembrie 2018, Poliția Locală înregistra un buget de subvenții aprobate de Consiliul Local Bacău în suma de 12,1 milioane lei, din care peste 10 milioane (2,25 milioane euro) au fost cheltuieli cu personalul. Acestea au crescut, în 2018, cu peste 23 la sută față de anul precedent (2017), creștere de aprox. 2 milioane lei doar pe palierul cheltuielilor de personal, la 173 de lucrători încadrați.

„Apreciem că diminuarea schemei de personal coroborată cu eficientizarea activității Poliției Locale, în respect față de contribuabilii băcăuani, va conduce la economii semnificative la bugetul local (peste 1 milion de euro), bani care pot finanța crearea de noi locuri la creșă sau modernizarea și dotarea claselor din școli”, anunță PSD Bacău.

În ceea ce privește situația cumulului pensiei cu salariul, înregistrat în cazul mai multor lucrători cu funcții de conducere în Poliția Locală, organizația municipală PSD Bacău militează pentru „decuplarea” pensionarilor de la orice alte venituri publice și organizarea, în regim de urgență, a unor concursuri transparente, în care să primeze competențele și pregătirea candidaților, nu „cumetriile și tovărășiile”, așa cum se întâmplă cu actualul șef al Poliției Locale, care e cumătrul primarului Necula, se mai arată în comunicat.

„Reiterăm, pe această cale, apelul ca proiectul nostru privind desființarea structurii paralele de informatori voluntari din Poliția Locală să fie urgent pus în dezbaterea Consiliului Local. Considerăm că transparentizarea activității Poliției Locale și eficientizarea acesteia, inclusiv prin eficientizarea cheltuielilor de personal, se impun mai mult ca oricând, în condițiile unui buget local tot mai restrâns, care trebuie să susțină funcționarea serviciilor publice de interes local”, solicită PSD Bacău.

Vezi comentariile (17)

 • Hahaahhahahahahaah.

  "În ceea ce privește situația cumulului pensiei cu salariul, înregistrat în cazul mai multor lucrători cu funcții de conducere în Poliția Locală, organizația municipală PSD Bacău militează pentru „decuplarea” pensionarilor de la orice alte venituri publice și organizarea, în regim de urgență, a unor concursuri transparente, în care să primeze competențele și pregătirea candidaților, nu „cumetriile și tovărășiile”, așa cum se întâmplă cu actualul șef al Poliției Locale, care e cumătrul primarului Necula, se mai arată în comunicat."

  Pai PSD a adus la rang de arta cumetriile si tovarasiile. E bine, dar sa nu fie de-ai lor.

 • O, da! De s-ar și întâmpla asta... Sa vad eu cum dați afară cumatreala de partid?! 10 milioane lei cheltuieli de personal, 173 angajati!

 • Daca pleaca 50 la suta din politisti ,cine ne mai apara pe strazi de huligani?Tocmai ar trebui cat mai multi ,daca vrem sa fim protejati de hoti si de golani. O sa ne fie teama sa mergem pe strada in timpul noptii.

 • Inainte erau gardieni publici - pazeau institutiile publice si patrulau prin piete dupa hotii de buzunare.
  Acum... paza institutiilor publice a ajuns la srl-uri de apartament, iar fostii gardieni se plimba doar cu dusterul, ca mersul pe jos face rau la burta.
  Aaaa, si cf articolului... se plimba pe 10 milioane de lei. Noi.

 • Tot PSD ul a facut politia locala ce este acum! Nu isi mai recunosc capodoperele?!? Se dau mari fecioare si pozeaza in democrati?!? Mizerabililor!

This website uses cookies.

Read More