Proiect imobiliar pe strada Costache Negri, din Bacău, la a treia tentativă de autorizare. UPDATE!

UPDATE: Proiectul imobiliar de pe strada Costache Negri a fost respins și în ședința de luni, 20 august 2018. Propunerea a întrunit doar 6 voturi, din cele 11 necesare. Din partea majorității PSD-ALDE-PMP, au lipsit de la ședință 6 consilieri locali social-democrați.
Știrea inițială:
Un dezvoltator imobiliar din Săucești, Rud Construct Group SRL, intenționează să construiască un bloc de locuințe și spații comerciale în Bacău, pe strada Costache Negri nr. 31. Proiectul este prevăzut pe un teren privat, iar până acum a fost respins de două ori de Consiliul Local.

La cererea dezvoltatorului, conducerea Primăriei Bacău propune din nou aprobarea unui Plan Urbanistic de Detaliu (PUD), pentru ca să se poată ridica imobilul. Pe 25 august expiră certificatul de urbanism, iar PUD-ul ar urma să fie valabil 2 ani. Consilierul local independent Cristian Ghingheș anunță că va vota împotrivă și face apel la locatarii din zonă să participe la ședința programată luni, 20 august 2018.

Foto Google

Oficial, locatarii blocurilor și proprietarii de terenuri și garaje din zonă au fost consultați cu privire la oportunitatea ridicării unui bloc și nu s-a depus nicio observație. De asemenea, propunerea ce se va discuta în ședința Consiliului Local are toate avizele necesare ale compartimentelor Primăriei, iar expunerea de motive este semnată de primarul Cosmin Necula.

Extras din planul cadastral

Sub semnăturile viceprimarului Dragoș Ștefan și directorului Dorin Mateuță, compartimentul de drumuri publice a avizat proiectul. „Considerăm oportună adoptarea acestuia, din următoarele considerente: accesul auto în incinta amplasamentului se va realiza din str. Costache Negri, accesul pietonal se va realiza pe latura nordică a terenului; locurile de parcare sunt amenajate în incinta amplasamentului; racordarea obiectivului de investiții la rețele de apă, canalizare, gaze naturale, telefonie si energie electrica se realizează prin grija beneficiarului de către administratorii rețelelor edilitare, cu respectarea mediului ambient”, arată semnatarii avizului.

Consilierul local independent Cristian Ghingheș anunță că și a treia oară va vota împotriva ridicării blocului de pe Costache Negri 31.

„Ce faci când ai câteva sute de metri pătrați între 4 blocuri și 10 garaje, situați într-un cartier în care mașinile stau pe trotuare și cetățenii sunt nevoiți să meargă pe carosabil, unde spațiul pentru plimbare și recreere este puțin spre deloc? După gândirea urbanistică a administrației Necula, dai voie dezvoltatorilor imobiliari să trântească un bloc între imobilele existente, sub geamurile zecilor de familii care deocamdată se bucură de câteva sute de metri pătrați de verdeață. Acum probabil înțelegeți de ce Registrul spațiilor verzi, chiar dacă este gata și funcțional de luni bune, nu este aprobat și publicat”, notează Ghingheș, pe blogul propriu.

Cristian Ghingheș, consilier local independent în Bacău

„Eu sunt consecvent și votez împotriva acestui Plan Urbanistic de Detaliu propus, însă nu e suficient. Ca să ne asigurăm că o astfel de construcție nu va sufoca acea zona rezidențială, deja destul de îngrămădită, fac un apel la cei din zonă să vină la ședință și să își susțină punctul de vedere”, arată consilierul independent.

Consiliul Local Bacău va discuta acest proiect imobiliar luni, la ora 14:00, în sala Centrului de Afaceri și Expoziții. Vom reveni cu rezultatul votului.

Vezi comentariile (7)

  • La ce mai construiti in Bacaul asta lipsit de locuri de munca?Sunt si scumpe si nici nu renteaza.Joburile cam dispar.Trebuie sa pleci pe alte meleaguri ca sa muncesti.Si atunci,la ce sa-mi mai iau casa aici?Pa si pussy,Bacau!Cel putin din punctul meu de vedere..

  • Daca urmariti documentatia veti vedea ca studiul de insorire(documentatie care este aprobata de Mediu dar cu responsabilitatea intocmitorului) este intocmit de catre cei care au realizat PUD -ul.
    Nu este normal ca cel care face PUD - ul sa faca si studiul de insorire deoarece nu cred ca nu va iesi bine.

  • Iarasi blocuri ridicate de firme cu un laptop si un angajat? Cat de imbecili pot fi acei ordinari din gasca numita consiliul local incat sa distruga si ultimii metri patrati de vegetatie ramasi prin oras. Peste tot blocurile se duc spre periferie, numai la noi se construieste in mijlocul orasului tot felul de blocuri de mai este putin si poti sa mesteci de pe fereastra direct in oala vecinului din celalt bloc. Inteleg ca functionarii sunt paraleli cu orice si adusi pe criterii politice, nicidecum pe competenta sau inovatie dar sa distrugi spatiul verde pentru ca o firma cu un profit de 7000 lei pe 2017 sa construiasca in nu stiu cati ani un bloc, parca e bataie de joc la adresa celor care le platesc salariile, multi dintre cei din primarie poate nici macar nu gasesc pe harta strada respectiva, e o strada atat de ingusta incat abia incape o masina, nici macar locuri de parcare nu sunt, aia din blocul nou unde o sa parcheze masinile? Pe bloc? Oare a cui din primarie o fi firma?

  • @Cristi Ghinghes: Ce ar fi sa mergi la Asoc de proprietari din zona , sa ceri intrunire cu locatarii din blocurile de langa zona respectiva,sa discuti acolo cu ei,sa le notezi nemultumirile,sa-i convingi sa vina cu tine sa te sustina in sedinta CL. Un pic de munca de teren si un pic de bunavointa pt a te deplasa acolo nu-ti strica! Poate din 10 insi cu care vb vine doar 1,daca vb cu 20 vin 2, dar nu esti singur in CL! Ce zici?

  • Pentru "proiectele " imobiliare de la fostul Comalrid si cel de pe Nicolae Titulescu cum a votat?
    Dezastrul, nerespectarea legilor de acolo le vede cineva?

  • De ar gandi toti din consiliu si primarie ca acest tanar! Sper sa isi pastreze ideile pe mai departe